American lidl cookies (americké keksíky z lídlu)
Foto: celeblith
Zasa som raz nevedela, čo od dobroty vymyslieť a tak mi skrsol v myslidle nápad, že cookies su také vďačné maškrtky. Trochu som posnorila Zobraziť celý popisZasa som raz nevedela, čo od dobroty vymyslieť a tak mi skrsol v myslidle nápad, že cookies su také vďačné maškrtky. Trochu som posnorila na vareche, trochu som googlila a vo vyššie menovanom supermarkete mali práve americký týždeň, tak som ich tiež zapojila a vykombinovala som z toho takéto koláčiky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
165 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
200 g (margarín) |
|
75 g |
|
150 g |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
100 g |
|
150 g |
|
1/2 KL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Nie, že by to bol nejaký kľúčový bod prípravy, ale chcela som demonštrovať, že ako asi tie suroviny vyzerajú a navyše keď si to všetko nachystáte, môžete sa cítiť ako v relácii o varení a všetko máte po ruke.
-
2
Odvážime si suché suroviny. Atypická gramáž hladkej múky vznikla tak, že som mala zvyšok múky tak som ho tam vysypala :) Myslím, že múku môžeme ľubovoľne zamienať a tiež aj meniť pomer medzi múkami a asi aj vločkami.
-
3
Potom si do misky nakrájame zmäknuté maslo. Ideálne maslo zmäkne tak, že dáte nákup vybaliť svojmu drahému a ten z neznámych príčin uloží maslo namiesto do chladničky do kredenca.
-
4
Pridáme arašidové maslo, ja som dávala s kúskami arašidov, spraví to v koláčiku jemnú orieškovú chuť. Kto chce môže dať radšej viac masla a posekané ľubovolné orechy.
-
5
Potom pridáme 3 lyžice golden syrupu, ani ten nieje kľúčová surovina, ale mne sa páči, že koláč je potom inak sladký. Potom mixérom alebo aj rukou vymiešame. Mixérom je to pohodlnejšie a rýchlejšie. Netreba to s tým šľahaním preháňať, nejdeme predsa robiť plnku na tortu (aj keď by to aj týmto spôsobom mohlo byť použiteľné).
-
6
Po jednom zamixovať vajíčka. A už vôbec nech vás nenapadne šľahať žĺtka a bielky zvlášť.
-
7
Na koniec pridáme 3 lyžice sladkej smotany (šľahačky, na varenie alebo aj mlieka). Niekde medzi tým pridáme kryštálový cukor, môže byť aj vanilka, ja som zabudla.
-
8
Potom si spomeniete, že v múke s ovsenými vločkami nemáte kypriaci prášok a sódu bikarbónu a samozrejme aj štipku (1/2 KL) soli. Potom ma pomýlili a naštvali, tak som zabudla odfotiť ako si do maslovej cukrovej hmoty (potenciálnej plnky do torty) postupne primiešame múkovo-vločkovú prekyprenú zmes.
-
9
Potom si nasekáme bielu čokoládu na márne kúsky. Samozrejme môžeme použiť a mliečnu, alebo horkú, alebo čokoládové chipsy, ale ja som mala v pamäti cookies z jednej kaviarne s malinami a bielou čokoládou. Čokoládu spolu s brusnicami postupne zamiešavame do cesta. Až kým nám v ceste takto nestojí lyžica.
-
10
Cesto dáme na chvíľu do chladničky, vraj je to vhodné. Neviem, ja som chcela ísť zjesť normálnu večeru, aby som nezožrala celý plech ešte horúcich koláčikov na posedenie.
- 11
Na plech s papierom na pečenie dávame kôpky cesta, tak od oka. Šikovnejší lyžičkami, príp. iným nástrojom a takí ako ja pekne rukami. Táto časť prípravy by sa mohla páčiť deťom :)
- 12
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 12 minút. Na vrchu vyzerajú ako ešte nedopečené, ale ak sú odspodu už zlaté (až hnedé) tak im to stačí, na horúcom plechu ešte dôjdu a keď vychladnú budú akurát.
- 13
Hotovo, ešte pohár mlieka, alebo iného ľubovoľného teplého nápoja a hŕ na ne!
- 11
Diskusia k receptu