Alžírska bábovka á la Shams
Autor receptu: shams
Sú prísady, s ktorými keď sa raz zoznámite, vytvorí sa vzťah na celý život ;)
Ale nebudem preháňať. Objavila som mazaher, vodu z pomarančových kvetov (dostať aj vodu z kvetov ruží atď.) a tým som objavila nový rozmer dezertov ;)))
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Tento dezert si môžete pokojne pridať do kolónky "jednoduchý hrnčekový koláč" :)))
Všetky suroviny zmiešajte, čokoládu na varenie buď roztopte, alebo postrúhajte a tak pridajte do cesta. Namiesto oleja môžete použiť aj roztopené maslo či margarín.
- Plech si pokojne vyložte papierom na pečenie, alebo vymastenej a vysypanej formy, ja používam najradšej tortovú formu.
Koláčik pečieme vo vyhriatej rúre cca 25minút, po 10tich, 15tich minútach je dobré bábovku skontrolovať, otočiť, podľa skúseností a vzťahu s vašou rúrou na pečenie ;)))
- Vynikajúci k čaju, len tak, vrch môžete posypať mandľovými lupienkami, či len tak práškovým cukrom na tanieri.
Nech vám chutí...
PS: ak by ste hladali mazaher (vodu z pomarančových kvetov) hľadajte v arabských (alebo halal) obchodoch, ja som ju kupila v Kosiciach, ale urcite bude aj niekde na internete ;)