Alžírska bábovka á la Shams

Autor receptu: shams

Sú prísady, s ktorými keď sa raz zoznámite, vytvorí sa vzťah na celý život ;) Ale nebudem preháňať. Objavila som mazaher, vodu z pomarančových kvetov (dostať aj vodu z kvetov ruží atď.) a tým som objavila nový rozmer dezertov ;)))

5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tento dezert si môžete pokojne pridať do kolónky "jednoduchý hrnčekový koláč" :))) Všetky suroviny zmiešajte, čokoládu na varenie buď roztopte, alebo postrúhajte a tak pridajte do cesta. Namiesto oleja môžete použiť aj roztopené maslo či margarín.
  2. Plech si pokojne vyložte papierom na pečenie, alebo vymastenej a vysypanej formy, ja používam najradšej tortovú formu. Koláčik pečieme vo vyhriatej rúre cca 25minút, po 10tich, 15tich minútach je dobré bábovku skontrolovať, otočiť, podľa skúseností a vzťahu s vašou rúrou na pečenie ;)))
  3. Vynikajúci k čaju, len tak, vrch môžete posypať mandľovými lupienkami, či len tak práškovým cukrom na tanieri. Nech vám chutí... PS: ak by ste hladali mazaher (vodu z pomarančových kvetov) hľadajte v arabských (alebo halal) obchodoch, ja som ju kupila v Kosiciach, ale urcite bude aj niekde na internete ;)