Agedashi dofu - Vyprážané tofu

2010 - bez fotky2010, 8. decembra 2011
Agedashi dofu - Vyprážané tofu
Foto: 2010

Jednoduchy Japonsky recept na tofu.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
1-2 lyzice
1/2 hrnceka
1 lyzica
1 lyzica
 na vysmážanie rastlinny
1 cm cerstvy nastruhany

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tofu nakrajame na kocky, a dame na papierovu utierku aj zakryjeme aby sme ho trochu vysusili.Odlozime na stranu na cca 15 -20 minut. Vysusene tofu poprasime -zlahka obalime zemiakovym skrobom a dame vyprazit na rozpaleny olej do zlatista. ( kdo nema zemiakovy da kukuricny skrob ).

  2. 2

    Do malej panvice dame hrncek vyvaru -dashi , sojovu omacku a mirin a prevarime.Pridame zemiakovy skrob katakuriko a prevarime vmiesame,zahustime.

  3. 3

    Vyprazene tofu ochutime , struhanym zazvorom a Ichimi Togarashi ( stiplave chilli korenie podla chute )a este pridame trosku farby ( mrkva , petrzlenova vnat podla principov Washoku) a zalejeme omackou z dashi. Servirovali sme s vyprazanymi chrumkavymi ryzovymi slizami.

Diskusia k receptu

Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
problem budem mat akurat s "dashi".... Mohol by som skusit "ushiro ashi" napr. zeleninovy bujon.... V zivote som nerobil tofu, snad podla washoku to nepokazim, aj ked to nebude uz original,,,, Dam ti vediet! ;.))
@marauder , nic si z toho nerob, tak to bude "trochu ine", tu ( na Vareche) je to bezne nazvat cokolvek inym menom, aj ja som robil "Tofu Parmigiana" za ktore by ma Taliani vyhostili z krajiny ...hlavna vec zu chuti .Cheers


@2010 : noooo...Na uvod ma povzbudil syn: nespekuluj, vypraz to v trojobale! A mas pravdu, nepreberne mnozstvo totalne zbastardenych original receptov, generaciami nemennych! Inac aj to "Parmigiana" vyzera na zahryznutie, nie na vyhostenie.... To by nam Taliani za niektore rpt na "Bolonske spagety" museli vyhlasit vojnu! ;-)) Iba dufam, ze sa to bude chovat ako syr, lebo s tymi nahradami masa tipu hydinove prsia, soja, tofu nemam skusenosti a pravdupovediac som lepsi gurman ako kuchar....