Agedashi dofu - Vyprážané tofu
Autor receptu: 2010
Jednoduchy Japonsky recept na tofu.
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Tofu nakrajame na kocky, a dame na papierovu utierku aj zakryjeme aby sme ho trochu vysusili.Odlozime na stranu na cca 15 -20 minut.
Vysusene tofu poprasime -zlahka obalime zemiakovym skrobom a dame vyprazit na
rozpaleny olej do zlatista.
( kdo nema zemiakovy da kukuricny skrob ).
- Do malej panvice dame hrncek vyvaru -dashi , sojovu omacku a mirin a prevarime.Pridame zemiakovy skrob katakuriko a prevarime vmiesame,zahustime.
- Vyprazene tofu ochutime , struhanym zazvorom a Ichimi Togarashi ( stiplave chilli korenie podla chute )a este pridame trosku farby ( mrkva , petrzlenova vnat podla principov Washoku) a zalejeme omackou z dashi.
Servirovali sme s vyprazanymi chrumkavymi ryzovymi slizami.