5-rožková knedľa (fotorecept)

Autor receptu: pacun110

Všetci vymýšlajú všelijaké tie knedliky tak som vymyslel aj ja.Môže sa do nich pridať hocičo(šampiňóny,kukurica,kápia,olivy,brokolica) alebo nič,len tak z rožkov.

6
porcií
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1-na jeden knedlik počítam 5 rožkov. Čiže koľko rožkov x 5,tak toľko knedlikov bude. Dnes budú dva – olivový a kápiový.
  2. 2-Rožky som pozdĺžne prekrojil a nakrájal na mesiačiky.Nadrobno pokrájanú,osolenú cibuľu som podusil na oleji.
  3. 3-Do rožkov som pridal pokrájanú kápiu a olivy(zvlášť!), v mlieku som rozmiešal vajcia,soľ,kypriaci prášok a petržlenovú vňať.
  4. 4-Pridal som tam opraženú cibuľu
  5. 5-A zhľahka,ale poriadne som to premiešal.
  6. 6-Na navlhčenú gázu som dal masu z rožkov
  7. 7-A úhľadne som to do nej zabalil a previazal cverničkou.
  8. 8-V osolenej vriacej vode som knedliky varil 25 – 30 minút
  9. 9-Vybral som ich a este teplé som ich odbalil a nechal trochu vychladnúť.
  10. 10-Používam ako normálny knedlik,napríklad ku srdiečkam na smotane,alebo všelijakým gulášikom a chutí fááájne...