5-rožková knedľa (fotorecept)
Autor receptu: pacun110
Všetci vymýšlajú všelijaké tie knedliky tak som vymyslel aj ja.Môže sa do nich pridať
hocičo(šampiňóny,kukurica,kápia,olivy,brokolica) alebo nič,len tak z rožkov.
6 porcií |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- 1-na jeden knedlik počítam 5 rožkov. Čiže koľko rožkov x 5,tak toľko knedlikov bude. Dnes budú dva – olivový a kápiový.
- 2-Rožky som pozdĺžne prekrojil a nakrájal na mesiačiky.Nadrobno pokrájanú,osolenú cibuľu som podusil na oleji.
- 3-Do rožkov som pridal pokrájanú kápiu a olivy(zvlášť!), v mlieku som rozmiešal vajcia,soľ,kypriaci prášok a petržlenovú vňať.
- 4-Pridal som tam opraženú cibuľu
- 5-A zhľahka,ale poriadne som to premiešal.
- 6-Na navlhčenú gázu som dal masu z rožkov
- 7-A úhľadne som to do nej zabalil a previazal cverničkou.
- 8-V osolenej vriacej vode som knedliky varil 25 – 30 minút
- 9-Vybral som ich a este teplé som ich odbalil a nechal trochu vychladnúť.
- 10-Používam ako normálny knedlik,napríklad ku srdiečkam na smotane,alebo všelijakým gulášikom a chutí fááájne...