..že moje farárske rezne fotorecept

hrky - fotkahrky, 17. novembra 2013
..že moje farárske rezne (fotorecept)
Foto: hrky

Názov receptu je preto taký, lebo toto sú "farárske rezne", - tak sa volajú, ani neviem prečo, no ja som si tento recept trocha Zobraziť celý popisNázov receptu je preto taký, lebo toto sú "farárske rezne", - tak sa volajú, ani neviem prečo, no ja som si tento recept trocha pozmenila. Dúfam, že sa zato na mňa pôvodný autor nenahnevá .)

4
porcie
45 minút
príprava
40 minút
na 230 °C

Postup

  1. 1

    Takže najskôr si prichystáte kuracie rezne, teda prsia. My máme radi kuracinku, ale dajú sa tieto robiť aj z bravčového mäsa, komu čo chutí. Odblaníme a povyrezujeme také tie záležitosti, ktoré sa na mäso nepodobajú :) Kuracie nenaklepávam, ale bravčové trocha treba. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľku odležať.

  2. 2

    Poukladáme rezne na plech, ja zvyknem dávať vždy pod všetko papier na pečenie, prípadne troška aj potriem olejom, lebo dnešné papiere už nie sú to čo bývalo :) Potrieme trochou obyčajnej horčice

    ..že moje farárske rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V pôvodnom recepte je uvádzané na toto poukladať cibuľu na kolieska či mesiačiky, ale my veľmi takto nemusíme, máme radšej cesnak. Takže som na takto potreté rezne naukladala na kolieska nakrájaný cesnak + aj trocha pretlačený.

    ..že moje farárske rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na takto nakolieskované rezníky dáme ďaľšliu vrstvu anglickej slaniny

    ..že moje farárske rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme pochúťkovou smotanou rozmiešanou s troškou mlieka, keďže je pochúťková dosť hustá. V pôvodnom recepte sa uvádza sladká smotana.

    ..že moje farárske rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotovú záležitosť prikryjeme alobalom a dáme na 230 stupňov na 1/2 hodinku do rúry.

    ..že moje farárske rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po 1/2 hodinke mäsko odokryjeme a poukladáme plátkový, či nastrúhaný syr a necháme ešte cca 10 minút zapiecť. Podávame so zemiakmi, či ryžou, podľa chute. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

joel
noneviem,či by som ja mohol ich jesť keďže nie som farár ale vyzerajú celkom slušne aj pre mňa hriešnika
hrky
aj su hriešne dobre joel :))), kludne si ich skus a spapaj, ani ja nie som fararka, neviem prečo sa tak volaju, mozno prave preto :)))
sracz
Lákavo voňavé a chutné @hrky milá a ja takéto smiem, chcem, môžem a od "Farárky" dokonca "double dupľom" ... musím!!!
hrky
nech ti boh žehná sracz :)))))))))
stacy77777
a veru že to vyzerá super,uložím si,vďaka za inšpiráciu,moji traja chlapi budú určite spokojní
ebaka
počula som o tomto recepte a konečne ho aj vyskúšam,vďaka
ekona
poznám tento recept, dobrý, chutí celej rodine.
dogagador
vyzera to super, uz som take robila a dalo sa zjest tak 1/2 porcie, je to velmi takze jedlo - maso, slanina, smotana, syr....ale ved treba skusit
hrky
mojack, práve preto, že tu už také sú, tak je aj popis aj názov tomu prispôsobený, keďže som si ho upravila trocha po svojom:)
hana1
vyzerajú výborne už viem čo budem v nedelu variť vďaka
rulik
pekný recept, myslím, že tá pochúťková smotana sa tam hodí viac ako sladká, dá tomu "říz"

Zaujímavé video z archívu TV Varecha