..že moje farárske rezne (fotorecept)

Autor receptu: hrky

Názov receptu je preto taký, lebo toto sú "farárske rezne", - tak sa volajú, ani neviem prečo, no ja som si tento recept trocha pozmenila. Dúfam, že sa zato na mňa pôvodný autor nenahnevá .)

4
porcie
45 minút
príprava
40 minút
na 230 °C

Postup

  1. Takže najskôr si prichystáte kuracie rezne, teda prsia. My máme radi kuracinku, ale dajú sa tieto robiť aj z bravčového mäsa, komu čo chutí. Odblaníme a povyrezujeme také tie záležitosti, ktoré sa na mäso nepodobajú :) Kuracie nenaklepávam, ale bravčové trocha treba. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľku odležať.
  2. Poukladáme rezne na plech, ja zvyknem dávať vždy pod všetko papier na pečenie, prípadne troška aj potriem olejom, lebo dnešné papiere už nie sú to čo bývalo :) Potrieme trochou obyčajnej horčice
  3. V pôvodnom recepte je uvádzané na toto poukladať cibuľu na kolieska či mesiačiky, ale my veľmi takto nemusíme, máme radšej cesnak. Takže som na takto potreté rezne naukladala na kolieska nakrájaný cesnak + aj trocha pretlačený.
  4. Na takto nakolieskované rezníky dáme ďaľšliu vrstvu anglickej slaniny
  5. Zalejeme pochúťkovou smotanou rozmiešanou s troškou mlieka, keďže je pochúťková dosť hustá. V pôvodnom recepte sa uvádza sladká smotana.
  6. Hotovú záležitosť prikryjeme alobalom a dáme na 230 stupňov na 1/2 hodinku do rúry.
  7. Po 1/2 hodinke mäsko odokryjeme a poukladáme plátkový, či nastrúhaný syr a necháme ešte cca 10 minút zapiecť. Podávame so zemiakmi, či ryžou, podľa chute. Dobrú chuť :)