Pečený sumec (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Môj syn ma presviedča , že by sme mali jesť rybu aspoň dva krát do týždňa. Ja sa s rybami moc nekamarátim , aspoň nie s takými , čo majú kosti. Tak môj dnešný obed pozostával z polievky , kapustového šalátu so zemiakovou kašou a asi 4 cm ryby.Na seba som zabudla , mohla som si vybrať z mrazničky filety z aljašskej tresky alebo lososa. Tak mi treba.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske som zmiešala hladkú múku, korenie na rybu a mletú červenú papriku a soľ.
  2. Rybu som nakrájala , osolila.Potom som ju obalila v zmesi , čo som si pripravila.
  3. Do panvice som dala olej a 2 pl masla. Rybu som opiekla zo všetkých strán. Bála som sa , či sa mi ryba dobre prepečie , preto som ju ešte na 20 minút vložila do rúry na 180 .° C Rybu som podávala so zemiakovou kašou .