Dojčenský cukinovo-kalerábový prívarok so žĺtkom (od 6. mesiaca)

pee1pee - fotkapee1pee, 16. marca 2013
 Dojčenský cukinovo-kalerábový prívarok so žĺtkom (od 6. mesiaca)
Foto: pee1pee

Tento recept som vykukala zo starej kuchárskej knižky,akurát som ho upravila na dojčenský. Ako druhý chod som môjmu malému 6 mesačnému synovi urobila palacinky,samozrejme iba zo žĺtka a formuly......chutila mu takáto kombinácia...

15min minút
príprava
25min minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1/2 ks
podľa potreby
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukinu ošúpeme a zbavíme jadrovníka,nakrájame ju na kocky a opražíme na oleji,pridáme rascua podlejeme vodou . Nie veľa vody...tak akurát.Varíme do polo mäkka. Pridáme nahrubo nastrúhaný kaleráb a povaríme.Keď sa nám už zdá ,že by to už mohlo byť,tak to radšej skontrolujeme s vidličkou.Keď sme sa presvedčili o správnosti a mäkkosti surovín,tak podlejeme s rozrobené formulou alebo MM.Znovu privedieme do varu a hodíme k prívarku aj trošku kôpru..naozaj len trošku aby to zavoňalo.Keď už máme prívarok uvarený tak ho rozmixujeme a znovu dáme ešte kus prevariť..na zjemnenie chuti môžme pridať kúsok masielka... Nakoniec pridáme rozdrvené uvarené žĺtko...dobrú chuť...

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Este donedavna sa takto podobne vyvaralo u nas - vnucka je vyborna stravnicka a vsetko bolo pre nu nieco ako "mnamcccccc":-)Uz je skolkarka a a nevarievame jej osobitne , ale vzdy ma potesia pekne detske recepty ako tento . Ved snad pridu aj dalsie babatka a potom si ich vsetky vyskusame :-))))
Aj ja sa teším že tu vidím skvelú papanicu pre bábätko: len ma zaráža že v zime papajú už bábätká cukinu a kaleráb zo živných roztokov a ešte aj nejakú formulu. A čo to je formula?
V tej starej kuchárskej knižke to bol ako letný recept bez formule len s materským mliekom, nanajvýš so Sunarom.

Ale inak veľmi oceňujem recept, ľahko stráviteľný a chutný.
Ešte k tomu mixovaniu: od 6 mesiacov stačí zeleninku pretlačiť cez sito alebo dobre potlačiť vidličkou, lebo pri mixovaní sa do jedla dostane veľa vzduchu a dieťa môže nafukovať a mať bolesti bruška. A to papanie z lyžičky sa mu bude viac páčiť ako ťažké ťahanie aj keď s veľkou dierkou v cumli. Budete mať obaja zábavu .......
@hubata má pravdu, mäkkú zeleninku stačí dobre popučiť. Ak už zvládne palacinku, tak popučenú zeleninku určite :-) A k tej lyžičke: ja som mala takého nenajedenca, že keď som ho učila na lyžičku tak sa po každej strašne rozplakal, lebo si myslel, že mu viac nedám, dovtedy mu kontinuálne tieklo z fľaše. Nestíhala som tak rýchlo naberať, ako on hltal :-) Juj, to boli krásne časy...
@hubata formula je umelé mlieko...a žiaľ čo sa tyka zeleninky,dnes už nezozenies 100% bio zeleninku...jediné zo záhradky,a my panelakoví nemáme inú možnosť ako kupovať v zeleninu zo zivnych roztokov...a zatiaľ som mu jedlo roztlacala vidličkou a podavám jedlo vylucne lyžičkou...chvála pánu Bohu kojime a nerada by som kazila kojenie flaskou...ale tu mi to pasovalo skor to rozmixovat...i keď ti dávam za pravdu že sa im takýmto spôsobom dostane viac vzduchu do bruska...ale snažila som sa môjmu dieťaťu dať najlepšie čo som mu momentálne mohla dopriať....pekný dnik prajem....

Pridaj komentár k receptu: