Tortový krém
Tortový krém

Základný tortový krém

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 14. júla 2023
Základný tortový krém
Foto: Shutterstock

Ani jedna hrudka a správna hustota, hebké špičky. Tak vyzerá perfektný krém.

40 minút
príprava

Suroviny

300 ml
1 bal.
120 g
4 ks
250 ml (40 %)




Postup

  1. 1

    Tretinu mlieka zmiešame s pudingovým práškom. Zvyšné mlieko nalejeme do menšieho hrnca a pridáme cukor. Privedieme do varu a za stáleho miešania vlejeme mlieko s rozmiešaným pudingovým práškom. Na miernom ohni povaríme asi 2 minúty. Odstavíme a vmiešame žĺtky. Za stáleho miešania necháme vychladnúť.

  2. 2

    Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku. Vychladený žĺtkový krém vyšľaháme a zľahka doň metličkou vmiešame šľahačku.

Diskusia k receptu

andrea85
Dobrý deň chcela by som sa len opýtať na zhruba aku veľkú tortu tento krém vychádza-klasický kruh a dve vrstvy?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia