Trocha inak:
10 možností, v čom obaliť rezne či syr. Naozaj to nemusí byť vždy len obyčajná strúhanka

Jana Klimanová, 7. januára 2024     4 minúty čítania

Od podrvených kukuričných lupienkov až po exotický kokos. Dodajte vyprážanému jedlu nový rozmer.



Foto: Shutterstock

6. Orechy a semienka

Fantastická náhrada strúhanky, ktorá vášmu jedlu dodá navyše cenné omega-3 mastné kyseliny. Chutná je kombinácia viacerých druhov orechov alebo vám stačia napríklad len mandle. Tie vám urobia dvojakú službu. Ak ich pomeliete, môžete ich použiť namiesto múky v trojobale, ak ich podrvíte, získate skvelú náhradu strúhanky.

Rovnako môžete použiť aj semienka. Do menších - ľanových či sezamových semienok - mäso alebo zeleninu jednoducho obaľte, v prípade väčších - slnečnicových alebo tekvicových - semienka podrvte na jemnejšie.




ANKETA: Skúšali ste už strúhanku na obaľovanie ochutiť korením alebo bylinkami?

44,6%



55,4%







Diskusia k článku







 



TOPlist