
Tereza hrá v pražskom Divadle na Vinohradech.
Foto: Archív T. Bebarovej
Na čom spolu s Josefom aktuálne spolupracujete?
Aktuálne nakrúcame štvrtú sériu šou Peče celá země, aj štvrtú sériu relácie Buchty po ránu, ktorá sa odvysiela na jeseň. Stretávame sa na rôznych akciách, na krstoch našich kníh, chodieva k nám do pražského Divadla na Vinohradech, v ktorom hrávam, sme si v tomto živote skrátka súdení.
Považujú vás už ľudia za odborníčku na pečenie?
Predstavte si, že som sa už do tejto kategórie zaradila. Je fakt, že pozorne počúvam všetky Josefove vychytávky a grify a pamätám si ich. A tak keď niekto potrebuje radu s pečením, zamyslím sa a rozpomeniem sa, čo o tomto probléme hovoril Josef. A, samozrejme, poradím, čo som veľmi rada. Rozhodla som sa totiž, že pečeniu chcem rozumieť a budem do tohto remesla rada vidieť. Spočiatku som mnohé postupy a rady potrebovala počuť štyri- až päťkrát, pretože sa mi informácie hneď automaticky nespájali. Cukrárčina je skutočne celá veda. Napríklad len rozoznať medzi sebou to, ako sa pripravuje švajčiarsky, taliansky a francúzsky sneh, je už náročnejšie. Nemám síce na cukrárčinu papiere, ale som už veľmi poučený amatér.
Ste skrátka usilovná žiačka Josefa Maršálka. Aj sleduje vaše pekárske výtvory?
Myslím, že ma považuje za svojho nečakaného žiaka. Ja svoje koláče vždy zavesím na Instagram a on mi ich olajkuje, je šťastný a hrdý, že pečiem.
Kde sa vidíte ďalej?
Sama seba vnímam ako širokospektrálnu osobnosť, rada sa venujem novým veciam a mám rada výzvy. Teraz som v momente, že som na ne pripravená.
Diskusia k článku