Slovenské kurča so šťavnatým francúzskym prívlastkom „Sous- vide“!

OUR MEDIA SR – ADteam (sponzorovaný obsah), 1. apríla 2021     3 minúty čítania

Počuli ste už o „Sous- vide“? Áno, slovné spojenie pochádza z francúzštiny. Ide o metódu šetrnej prípravy rôznych pokrmov, ktorá zachováva ich šťavnatosť, chuť i výživové látky. Áno, je zdĺhavá. Trvá aj niekoľko hodín. Vás sa však dlhé trávenie času v kuchyni naozaj netýka. Máme pre vás totiž novinku!



Foto: galton.sk

„Sous-vide“ je spôsob varenia, pri ktorom potravinu zabalenú vo varnej fólii tepelne upravujeme dlhší čas. Aké to má výhody? Surovina, najčastejšie ide o mäso, sa rovnomerne tepelne upraví. Mäso je krehkejšie, šťavnatejšie a zachová si svoju hmotnosť, pretože odparovaním neprichádza o vodu či tuk. Nedochádza k prevareniu a aj menej skúsení kuchári s pomocou „Sous-vide“ dosiahnu skvelý výsledok.

Surovina, ktorú prostredníctvom takejto metódy pripravíme, si v porovnaní s bežným varením či pečením do veľkej miery zachováva svoje výživové vlastnosti! „Junk food“, nekvalitná strava, totiž často vzniká práve spôsobom prípravy, keď v jedle nesprávnou tepelnou úpravou zlikvidujeme väčšinu hodnotných látok.

Tak si to zopakujme: „Sous-vide“ znamená tepelnú úpravu potraviny zabalenej vo varnom vrecku, z ktorého je odsatý vzduch. Aj preto názov v preklade znamená „vo vákuu“. Čiže okrem času, ktorý je dnes vzácny, potrebujeme aj tzv. varné vákuové vrecká. Komplikované?

Riešenie existuje. Kúpiť si produkt, ktorý už je pripravený metódou „Sous-vide“. Výhodou takto uvareného mäsa je to, že po zdĺhavejšej tepelnej príprave a následnom rýchlom schladení vydrží v chladničke dlhší čas. Máme teda hodnotný produkt určený na rýchlu prípravu, ktorý si prinesieme z obchodu. V kuchyni nám ho stačí už len zapiecť a jedlo máme hotové. To, akú prílohu si k mäsu pripravíme už závisí iba od našej chuti.



Foto: galton.sk

S nápadom ponúknuť svojim spotrebiteľom hydinový produkt predpripravený metódou „Sous- vide“ prišiel slovenský výrobca, spracovateľ a producent hydiny s garantovaným pôvodom, spoločnosť HYZA. Na trh prináša diely z kurčaťa pripravené touto šetrnou metódou. Kuracie diely (stehná, krídla a prsia) sa najskôr dochutia zmesou korenia a následne pripravia metódou „Sous- vide“. Pre vás je to ušetrený čas, ktorý vy prípravou nestrácate!

Čo z toho vyplýva? Kúpou hydiny predpripravenej metódou „Sous-vide“ si človek zadováži nielen chutný a šťavnatý pokrm, ale kúpi si aj čas, ktorý by inak strávil pri jeho príprave. Bon appétit! Alebo radšej po slovensky: Dobrú chuť!






Diskusia k článku

kuko95
V robote predávame hovädzie líčka hovädzie rebrá kuracie stehná krídla bravcove mäsa a ďalšie mäsové výrobky touto prípravou sám si to kupujem môžem potvrdiť že to je veľmi chutny spôsob predpripravy mäsa.vsetka chuť ostane v potravinovom sáčku stačí dopiect
1x kvakac
chorvatka
Zaujimave, ale neviem ci by sa to nemalo nazyvat "maso vo vakuu", kedze slovo slovencina ma. Alebo je skôr ten nazov pre snobov, ktori by si vyrobok nekupili s inym nazvom ? také cosi pozorujem aj u nas vo Francuzsku, kde zijem uz 48 rokov. Ak to nema anglicky nazov, tak to nestoji za nic... Ja som hrda na moje malé Slovensko a na jeho rec, vy nie ?
1x kvakac
haji
Celkem zajímavý způsob úpravy. U mě, podobně jako pytlík na pečení - raději ne. I jako odpad je to "na kočku", bo do děleného plastu po kontaminaci tukem nepatří. Bohatě stačí, že to používají v restauraci. Nemusím přidávat na kupu nesmyslů, kterou zahlcujeme Matku Zemi.






 



TOPlist