Šéfkuchár radí:
10 krokov k dokonalému vývaru

Jarmila Horváthová, 5. mája 2024     5 minút čítania

Vývar, to je kuchárske zlato. Či už sa chystáte robiť zeleninový, kurací, slepačí alebo hovädzí, zoberte si tieto cenné rady k srdcu. Tipy, ako uvariť dobrý vývar nám prezradil šéfkuchár Jirka Zajíček.



Foto: Shutterstock

2. Použite opečené rebrá a krídla

Na hovädzí vývar je najlepšie použiť rebrá, na kurací alebo slepačí, ak v ňom nechcete variť celú sliepku či kurča, krídla. Kosti je dobré predtým opiecť v rúre, nie príliš, stačí dozlatista. Vyzrážajú sa tak bielkoviny a vývar bude mať lepšiu chuť aj farbu.




ANKETA: Varíte vývar častejšie než raz za mesiac?

83,6%



16,4%







Diskusia k článku







 



TOPlist