Šéfkuchár Martin Novák:
Čo ho pri nakrúcaní šou Na nože najviac chytilo za srdce?

Jana Štrbková, mesačník Varecha, 25. februára 2023     9 minút čítania

Jeden z našich najlepších šéfkuchárov sa v televíznej relácii snaží vytiahnuť z problémov slovenské reštaurácie. Prezradil nám, čo sa ho pri nakrúcaní najviac dotklo, aj ako sa cítil, keď po prvý raz stál pred kamerami.



Šéfkuchár Martin Novák je hlavnou tvárou televíznej kuchárskej šou Na nože.
Foto: Televízia Markíza


V podobnej úspešnej šou už excelovali Gordon Ramsay či Zdeněk Pohlreich. Sledovali ste ich? Aká bola vaša prvá reakcia, keď vás oslovili pripravovať slovenskú verziu pod názvom Na nože?

Šou Kitchen Nightmares, v ktorej účinkoval Gordon Ramsay, bola pred rokmi veľmi populárna a rád som si ju pozrel v televízii, videl som aj Zdenka Pohlreicha v Ano, šéfe! Potešilo ma, že si ma producenti relácie všimli, že som ich oslovil svojím prístupom, vystupovaním a možno aj svojou charizmou. Cítil som sa poctený. Na účinkovanie v relácii ma preto presviedčať dlho nemuseli.

„Človek nikdy nevyhovie všetkým, to by si mali majitelia reštaurácií zapamätať.“

Stáli ste prvýkrát pred kamerami, čo bolo pre vás počas prvých dní nakrúcania najťažšie?

Mám veľkú výhodu, že kamery nevnímam, preto keď sa povie nakrúcame a ja prídem do svojho prirodzeného prostredia, ktorým je kuchyňa, zabúdam na všetko navôkol a nechávam sa viesť svojím pocitom. Produkcia necháva na moju intuíciu, čomu venujem pozornosť a akým smerom sa uberám. Asi najťažšie bolo pre mňa moderovanie. Relácia sa totiž skladá z častí, v ktorých uvádzam, moderujem, bolo pre mňa náročnejšie zvyknúť si na túto rolu, ale myslím si, že nakoniec som to zvládol bravúrne. Však ľudia sa môžu presvedčiť na vlastné oči.

Ubrali kamery niečo z vašej bezprostrednosti?

Myslím si, že nie, ja mám takú povahu, že poviem to, čo mám na srdci, takže sem-tam vyjde zo mňa niečo štipľavé, sem-tam aj pochválim, trochu pretočím očami, je to pre mňa prirodzené.





Diskusia k článku







 



TOPlist