Pravidlá mrazničky:
Viete správne zamraziť potraviny a pokrmy?

Redakcia Varecha.sk, 26. mája 2020     2 minúty čítania

Ani vy si neviete svoj kuchynský život predstaviť bez mrazničky? Poznáte však všetky dôležité pravidlá, ako správne mraziť potraviny?

Foto: Shutterstock.com

Potraviny chránené mrazom nemôžu v mrazničke stráviť ľubovoľne dlhú dobu, proces kazenia sa nevyhne ani im, hoci je samozrejme spomalený. Čím viac má potravina či jedlo tuku, tým rýchlejšie sa kazí. Tučné mäso, mleté mäso, údeniny či mastné polievky, napríklad vývar, nechávajte v mrazničke maximálne dva mesiace, sladkovodné ryby tri mesiace (morské asi pol roka).

Nie všetky potraviny si s mrazničkou tykajú. Týka sa to uvarených cestovín a zemiakov, jogurtov, smotany, majonézy, syrov, pudingu a zo zeleniny tých druhov, ktoré majú vyšší obsah vody, teda uhoriek, cukiet či paprík. Do mrazničky nepatria ani melón a pomaranče. Surové huby tiež nie, lepšie je ich najprv povariť.

11 pravidiel, v ktorých sa dozviete ako potraviny a jedlá správne mraziť, do čoho ich zabaliť, ako ich správne rozmraziť, ako často mrazničku odmrazovať a ešte oveľa viac sa dozviete V TOMTO ČLÁNKU NA PORTÁLI AHOJMAMA.SK.



ANKETA: Viete si svoj kuchynský život predstaviť bez mrazničky?

4,9%



95,1%







Diskusia k článku







 



TOPlist