Patricia Vittek:
Už ako sedemročná som vedela jesť paličkami

Nora Krchňáková, TV Varecha, 29. augusta 2021     5 minút čítania

Speváčka Patricia Vittek si vychutnáva život. Bývalá manželka futbalistu Roba Vitteka zobrala život do vlastných rúk. Chystá nový album a rozbehla svoju firmu so stravovaním. K jedlu má teda veľmi blízko, aj preto sme ju pozvali k nám do TV Varecha.



Patricia Vittek prišla doTV Varecha s dvoma dcérami – Sofiou Zarou a Cynthiou Larou. Spolu pripravili cuketové lodičky, ktoré sa naučili robiť na dovolenke v Mexiku.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Aký je váš vzťah k jedlu, ste gurmánka?

Áno, odmalička. Asi to vo mne vypestovala v detstve mama, ktorá ma každú nedeľu brala do cukrárne alebo reštaurácie. Už ako sedemročná som vedela jesť paličkami. Milujem dobré jedlo a ešte viac, keď je krásne naaranžované.

Ste dvojnásobná mama. Stíhate popri práci variť?

Keď som bola s deťmi doma a žili sme v zahraničí, robila som denne aj dva druhy teplého jedla. Dnes je to popri mojej práci možné len minimálne. O to viac sa teším, že moje dcéry sa dali na dráhu dedkov. U nás sú totiž obaja dedkovia perfektní kuchári – samoukovia.

V TV Varecha ste nám varili spolu s dvoma dcérami. Pomáhajú vám pri varení?

Máme to teraz doma podelené tak, že varia a pečú moje dcéry, a ja zarábam peniaze. Keď tak premýšľam, ja pomáham pri varení občas im.

Ktoré jedlá sú u vás doma najobľúbenejšie?

Doma sme prešli na jednoduchú, rýchlu a zdravšiu stravu ako napríklad losos, tuniak, zajac, morka, zelenina a cestoviny. A občas, samozrejme, palacinky.

Musíte sa v jedle obmedzovať?

Áno, musím sa, žiaľ, celý život obmedzovať. Toto je jediná nespravodlivosť na svete. Niekto nemá čo jesť, a mohol by možno zjesť aj klince, ale nepriberie. A druhý môže mať všetko jedlo doma v chladničke, a mnohokrát skončí buď v odpadkovom koši, alebo si ho nemôže dopriať tak, ako by chcel.

S dcérami veľa cestujete, ktorú z medzinárodných kuchýň ste si obľúbili?

Nedá sa povedať, ktorú konkrétne. Žili sme dlho v Nemecku a vždy, keď sa tam zastavíme, tešíme sa na pár jedál. Máme radi Francúzsko, neviem si predstaviť, že by sme si nedali milované bagety Paul. Alebo vafle, ktoré sme ako prví pred rokmi priniesli na Slovensko, rovnako ako turecké špeciality.

Ste speváčka. Stihli ste počas koronakrízy naspievať nové piesne?

Nezačalo sa to krízou pandémie, ale krízou vo mne. Raz som sa zobudila s tým, že aj keď sa mi pracovne začalo dariť, cítila som tlak, stres, únavu a nekomfort v duši, srdci a vo vzťahu. Po rokoch sa konečne nebojím s hrdosťou pozerať sebe a ľuďom do očí a povedať – nie som iba niečia manželka či exmanželka, som žena, čo rovnako ako varechu vie zobrať biznis do vlastných rúk. A pochopila som, že mi chýba svet hudby, v ktorom som bola najšťastnejšia. Chystám preto nový album, na ktorom bude aj duet s dcérou Thiou. Mám z toho veľkú radosť.

Prechádza podľa vás láska cez žalúdok?

Tuším to asi viac platí u mužov. Lebo ja, keď sa zamilujem, tak mi nechutí rovnako, ako keď sa rozchádzam. No ak som hladná, stačí, ak mi niekto pripraví steak na grile a milujem ho.



Pozrite si videorecept, ktorý Patricia Vittek nakrútila v štúdiu TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku

lakey5
Milé dievčatá, já mám pomaly 60 a s paličkami neviem doteraz.
1x zolik






 



TOPlist