Odteraz to bude hračka:
5 fígľov, ako jednoducho nakrájať krémeš z lístkového cesta

Jana Stárková, 26. februára 2023     7 minút čítania

Vrchný plát lístkového cesta sa pri krájaní krémeša rád láme a vznikajú tak neúhľadné kúsky. Ukážeme vám odskúšané tipy, ako sa tomuto problému vyhnúť.



Foto: Tatranka

Zjesť krémeš, nie je nič ťažké, horšie je ale najprv ho úhľadne nakrájať. Základom obľúbeného zákuska sú dva upečené pláty lístkového cesta naplnené krémom, šľahačkou a podobne.

Kým spodný plát je zaťažený krémom, vďaka ktorému zvlhne a bude sa dobre krájať, vrchný plát cesta takú možnosť nemá. A preto sa láme, mrví a dokáže tak výsledný dojem z podávaných krémešov spoľahlivo pokaziť.

Našťastie, naši prispievatelia poznajú triky, ktoré obavy z krájania tohto zákuska dokážu zahnať. A prezradili ich vo svojich receptoch. Tu sú.





Diskusia k článku







 



TOPlist