Foto: Pravda - Ivan Majerský
Abstraktný interiér akadémie je pretavený i do skladby kulinárskych dobrôt ponúkaných pod názvom Menú tierra de sabor. Podávané jedlá boli skvelé. Najprv predjedlo, po anglicky snack, po španielsky aperitivo! Kastílske tvrdé syry a k tomu husacia pečeň v rolke zo sušenej šunky (jamon). K tomu „čerešňové“ rosa-do Prieto Picudo 2012.
Po chvíli bola na stole veľká misa zeleného šalátu z Mediny s kúskami marinovaného a grilovaného prasiatka. Pochádzalo zo Segovie a podávalo sa s grilovanými jabĺčkami z DOP Bierzo! Všetko, ako čítate, bolo originálne a malo svoj pôvod. Bolo to také dobré, že som požiadal o dupľu. Čašník akadémie sa pousmial a priniesol mi ju.
Chutilo všetkým a bolo treba načať ešte fľašu vína. Čudujte sa, zelený šalát, grilované prasiatko, grilované jabĺčka... a červené víno! Obyčajné zemské cuvée, Tierra del vino de Zamora. Bol to fajn večer...
Diskusia k článku