Marcella Molnárová:
Mojou doménou sú slané koláče

Nora Krchňáková, TV Varecha, 4. júla 2021     5 minút čítania

Marcella Molnárová má rada výzvy. To ako dokáže skĺbiť kariéru speváčky, spisovateľky, matky a popritom dokončiť štúdium na vysokej škole, jej prináša radosť a zadosťučinenie. Táto činorodá žena sa rada a často obracia aj v kuchyni.



Marcella varenie miluje a jej doménou sú slané torty a koláčiky. V TV Varecha preto pripravila vynikajúcu špenátovú roládu.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Speváčka Marcella Molnárová má na konte šesť albumov a siedmy práve dokončuje. Okrem spevu sa venuje aj písaniu, stihla napísať tri knihy pre deti a teraz má rozpracovaný dievčenský román. Počas korony zvládla úspešne dokončiť 6–ročné štúdium na vysokej škole v odbore sociálna práca.

Dá sa skĺbiť kariéra speváčky, spisovateľky a matky?

Keď sa chce a musí, tak sa dá... No ja mám rada výzvy a v konečnom dôsledku to všetko mi prináša nielen radosť, ale aj zadosťučinenie. Som rada, že môžem robiť to, čo mám rada, že som mohla študovať to, čo ma veľmi zaujíma a pomáha mi v práci v mojom občianskom združení Zdravé duše. Byť maminou, to je z toho celého najlepšie a najzábavnejšie.

Aký je váš vzťah k vareniu? Je varenie vašou vášňou?

Veľmi rada varím a čakám, keď sa všetko zje a taniere sú prázdne. Varenie a pečenie mi pripomína moju mamičku, ktorá vždy rozvoňala dom chutnými jedlami a výbornými koláčmi. Tú vôňu si doteraz pamätám a rada takú atmosféru vytváram i ja. Základy som pochytila už v detstve od maminky a mnohé som sa učila odpozorovaním z rôznych svetových kuchýň, ktoré som rokmi navštívila. Rada objavujem nové kultúry v stravovaní a priznám sa, sledujem programy o varení. Potom tie recepty a postupy skúšam a veru sa mi to aj podarí.

Vyzeráte roky fantasticky a vôbec nestarnete. Prezradíte nám váš návod na život a tajomstvo mladistvého vzhľadu?

Človek by si mal dopriať dostatok pohybu, spánku, radosti, kultúry, neustálej chuti sa niečo nové dozvedieť, ale nič nepreháňať. Mňa udržiava vo fyzickej kondícii záhrada a joga. Zradné neduhy, ako je fajčenie, ma obchádzajú a ani neholdujem ponocovaniu. Čiže pekne a spravodlivo žiť v systéme kalokagatie a starať sa o blaho svojich blízkych. A, samozrejme, sem–tam si dopriať čašu vína s priateľmi.

Ako sa stravujete a ktoré sú vaše obľúbené jedlá?

Kedysi som mohla pojesť aj klince, no teraz už musím zvažovať, čo s čím skombinovať. V mojom jedálničku dominuje zelenina, ryby, ovocie a z času na čas hydinové a hovädzie mäso. Mojou top radosťou je, keď sa mi vydarí pečená kačka obložená ovocím a zeleninou. Všetky chute sa prepoja a z tej zeleniny a ovocia robím jedinečné pyré. Pečiem vždy podľa sezóny a podľa ovocia, ktoré dozrieva v záhradke. Od bublaniny z našej čerešne cez rolády z jahôd, koláče z cukiny a potom tekvíc na jeseň. Slané torty a koláče sú mojou doménou, milujem rôzne syrové tyčinky a tvarohom a cícerom plnené slané koláčiky.

Čo chystáte pre svojich fanúšikov? Stihli ste počas korony nahrať nové pesničky alebo napísať knihu?

Dokončujem tri skladby do môjho albumu „Latino Marcy“ v latino štýle, mám rozpísanú jednu detskú knižku a začala som dievčenský román. Počas korony som však písala diplomovú prácu a veľa času som venovala učeniu sa na štátnu skúšku. Teraz môžem opäť tvoriť.



Pozrite si videorecept, ktorý Marcella Molnárová nakrútila v štúdiu TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist