Majstri varešky:
Zuzana Sisáková a jej domácka kuchyňa (2)

Zuzana Sisáková, šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 10. januára 2021     3 minúty čítania

Keď ide o každodenné varenie, asi bude každý súhlasiť, že by malo byť v prvom rade nekomplikované. Nemusíte navariť za 15 minút, ale tiež nechcete stáť hodiny pri sporáku.



Foto: Richard Gerényi

Recepty vo fine dinningovej, alebo ak chcete v zážitkovej, reštaurácii ako je naša, vyžadujú často veľa času a námahy, ale (alebo práve preto), keď varím bežne doma pre rodinu, sú to jednoduché veci. Medzi ne zaraďujem aj recepty na jedlá, ktoré môžete zohriať na druhý deň a nestratia nič zo svojho šarmu.

Napríklad taká šošovicová polievka s údeným mäsom. Patrí medzi tzv. desiatové polievky, to znamená, že keď si k nej dáte krajec chutného chleba, môže poslúžiť aj ako menšie hlavné jedlo. A je jedno, či na desiatu, olovrant, či obed. Varievam ju vo väčšom množstve, aby zostalo aj na ďalší deň.

V našej rodine majú úspech aj rybie fašírky. Väčšinou ľudia poznajú rybie filé ako vyprážané, prípadne podusené, toto je trochu iný spôsob spracovania.

Pečená bravčová krkovička je klasika. Keď ju urobíte na pive, dostanete ju na inú, sofistikovanejšiu úroveň. Výhodou je, že ju dáte piecť a stačí párkrát premiešať, inak sa o ňu nestaráte.

Aj slávne kuchárky varia niekedy jednoducho, čoho príkladom je dnešný dezert. Inšpirovala ma k nemu populárna britská kuchárka Romy Gill, s ktorou som mala tú česť v Poprade v rámci nášho projektu variť. Dôkaz, že aj ryža v mlieku môže byť lahôdka.

Navarte si ľahko a chutne podľa Zuzany Sisákovej:










Diskusia k článku







 



TOPlist