Majstri varešky:
Opulentné pochúťky

Peter Varga, šéfkuchár a spolumajiteľ Bienvenue v Bratislave, 26. novembra 2021     2 minúty čítania

November asi nie je pre mnohých ľudí príjemný mesiac. Sychravé počasie, tma od pol piatej, do Vianoc ešte ďaleko. Treba si ho spríjemniť, ako sa dá, napríklad skvelým jedlom



Foto: archív Petra Vargu

Čo poviete na opulentné čokoládové dezerty, teda také, kde sa kvalitnou čokoládou naozaj nešetrí? Ich príprava nie je veľmi náročná a čokoláda je surovina, z ktorej možno vyčarovať skvelé klasické aj bezlepkové dezerty.

Alebo si doprajte víkendové opulentné raňajky so slávnym vajíčkom Benedikt. To patrí neodmysliteľne k raňajkovej ponuke 5–hviezdičkových hotelov – v niektorých si zaň však musíte priplatiť. Tak prečo si túto pochúťku, ktorá je považovaná za symbol luxusných raňajok, nepripraviť doma? S mojím trikom sa vám to určite bez problémov vždy podarí.

Inšpirujte sa jesennými receptami Petra Vargu:






Diskusia k článku










TOPlist