Kukulienka71:
Vianoce sú každý rok rovnaké a predsa vždy iné

Kukulienka71, spracovala Andrea Červenková, 24. decembra 2015     6 minút čítania

Vianoce sú v každej rodine jedinečné. Dnes o tých svojich píše Kukulienka71 zo Štúrova.





Vianoce sú aj pre nás najkrajšie sviatky v roku, či už pre krásne spomienky z detstva alebo celkovú čarovnú atmosféru spolupatričnosti, rodinnej pohody, radosti zo spoločne chystaných tradičných jedál (makové pupáky, kyslá šošovicová polievka, ryba - najlepšie manželom vylovená, zemiakový šalát a drobné pečivo, obľúbené zákusky, dobré víno) a ich vychutnávanie pri sviatočne prestretom stole s horiacimi sviečkami a následnom prekvapení pri vybaľovaní darčekov pod takisto spoločne zdobeným voňavým stromčekom.


Foto: Kukulienka71
V adventnom čase nechýba návšteva vianočných trhov s ochutnávkou medovníkov a punču, alebo návštevou niektorého vianočného koncertu. Každý rok rovnaké a predsa vždy iné, pretože život beží, prináša vždy niečo nové, akým je pribudnutie nového člena rodiny, vítaná návšteva príbuzných, či prežitie sviatkov v zahraničí, pretože manžel ako mäsiar pracujúci v cudzine má voľno obmedzené naozaj na minimum. Zvykneme chodiť do lesa nakŕmiť lesnú zver, pozorovať jej stopy v snehu, nadýchať sa čerstvého vzduchu. Ak sa dá, ideme na polnočnú omšu, u nás je krásna v neďalekej Ostrihomskej bazilike. Užívame si snehovú nádielku, ak je, doma, ak nie, ideme do hôr, aj keď len na pár dní. Ždiar, Kubínska hoľa, či Donovaly sú naše obľúbené miesta. Posledné roky "ochutnávame" švajčiarske lyžiarske strediská.

Vianoce sú krásne množstvom zážitkov spojených so zimou, spoločným zdieľaním radosti a vychutnávaním si všetkého dobrého, či tradičného, či nového.
Prajem celej Vareche príjemný advent a nádherné Vianoce:-)





























Ako trávia Vianoce naši zahraniční Varecháči si prečítate v nasledujúcich článkoch:
















Ako slávia Varecháči VianoceAko slávia Varecháči Vianoce »prečítajte si ďalšie články






Diskusia k článku

tinca
Krásny skutok nakrmiť aj zvieratka a pookriať v prírode






 



TOPlist