Krémové pokušenie:
4 jednoduché plnky, s ktorými budú vaše zákusky chutiť vždy inak

Kulinární studio MAFRA, 12. apríla 2023     3 minúty čítania

Aj torty a zákusky upečené z rovnakého cesta môžu byť zakaždým iné. Tajomstvo je v plnke, ktorú budete obmieňať. Vyskúšajte kávovú, čučoriedkovú, čokoládovú alebo nugátovú.



Foto: Kulinární studio MAFRA

Kávová plnka

Potrebujeme:
  • 250 ml smotany na šľahanie 33 %
  • 2 PL mletej kávy
  • 2 PL trstinového cukru
  • 250 g mascarpone

  • 1. Smotanu privedieme do bodu varu, zlo­žíme z ohňa a vysypeme do nej kávu aj cukor. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky odležať na 24 hodín.
    2. Na druhý deň kávovú smotanu vyšľaháme spoločne s mascarpone na pevný krém. Preložíme ho do cukrárskeho vrecka a naplníme ním korpusy.

    Čučoriedková plnka

    Potrebujeme:
  • 250 ml smotany na šľahanie 33 %
  • 250 g mascarpone
  • 5 PL hustého čučoriedkového džemu

  • 1. Vychladenú smotanu spoločne s mascarpone vyšľaháme na tuhý krém. Potom doň vmiešame čučoriedkový džem. Krém prelo­žíme do cukrárskeho vrecka a naplníme ním korpusy.




    Foto: Kulinární studio MAFRA

    Čokoládová plnka

    Potrebujeme:
  • 50 ml smotany na šľahanie 33 %
  • 150 g kvalitnej horkej čokolády
  • 50 ml whisky
  • 2 PL medu

  • 1. Smo­tanu privedieme do varu a zložíme z ohňa. Necháme ju trochu vychladnúť. Potom najskôr do smotany primiešame med a následne nadrobno nasekanú čokoládu. Mie­šame, kým sa všetko spojí dohladka. Na záver vmiešame whisky. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť 24 hodín.
    2. Po odležaní necháme krém trochu po­voliť pri izbovej teplote, preložíme do cuk­rárskeho vrecka a na­plníme ním korpusy.

    Nugátová plnka

    Potrebujeme:
  • 250 ml smotany na šľahanie 33 %
  • 180 g kvalitného nugátu

  • 1. Deň vopred zohrejeme smotanu na 40 °C. Nugát vložíme do misky a rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Zložíme z kúpeľa a postupne vmiešame teplú smotanu. Necháme v chladničke odležať 24 hodín.
    2. Na druhý deň krém vyberieme a ne­cháme trochu povoliť. Preložíme ho do cukrárskeho vrecka a naplníme ním korpusy.





    ANKETA: Používate na torty vždy rovnaké cesto a meníte len plnku?

    33,6%



    66,4%







    Diskusia k článku







     



    TOPlist