Foto: Kulinární studio MAFRA
Kávová plnka
Potrebujeme:1. Smotanu privedieme do bodu varu, zložíme z ohňa a vysypeme do nej kávu aj cukor. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky odležať na 24 hodín.
2. Na druhý deň kávovú smotanu vyšľaháme spoločne s mascarpone na pevný krém. Preložíme ho do cukrárskeho vrecka a naplníme ním korpusy.
Čučoriedková plnka
Potrebujeme:1. Vychladenú smotanu spoločne s mascarpone vyšľaháme na tuhý krém. Potom doň vmiešame čučoriedkový džem. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme ním korpusy.
Foto: Kulinární studio MAFRA
Čokoládová plnka
Potrebujeme:1. Smotanu privedieme do varu a zložíme z ohňa. Necháme ju trochu vychladnúť. Potom najskôr do smotany primiešame med a následne nadrobno nasekanú čokoládu. Miešame, kým sa všetko spojí dohladka. Na záver vmiešame whisky. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť 24 hodín.
2. Po odležaní necháme krém trochu povoliť pri izbovej teplote, preložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme ním korpusy.
Nugátová plnka
Potrebujeme:1. Deň vopred zohrejeme smotanu na 40 °C. Nugát vložíme do misky a rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Zložíme z kúpeľa a postupne vmiešame teplú smotanu. Necháme v chladničke odležať 24 hodín.
2. Na druhý deň krém vyberieme a necháme trochu povoliť. Preložíme ho do cukrárskeho vrecka a naplníme ním korpusy.
Diskusia k článku