
Foto: Richard Gerényi
Všetky recepty sú veľmi jednoduché. Ako polievku som zvolila cesnačku, ktorá je u nás veľmi obľúbená. Nie však vo verzii so smotanou, ale „čistú“. Keďže sú v nej aj zemiaky, vajíčko a ako vložka chlebové krutóny, je tiež pomerne sýta.
Ako hlavné jedlo som pripravila dve mäsité jedlá – pre priaznivcov výdatnej kuchyne z bravčovej krkovičky s fazuľou a ako ľahšiu alternatívu morčacie prsia. Ich mäso je dosť suché, keď ho však urobíte ako roládu a naplníte napríklad sušenými paradajkami, získa šťavnatosť, zaujímavú chuť a na tanieri pekne vyzerá. Je to jednoduché, chutné aj efektné.
Na dezert som použila jablká, keďže sú teraz jediné tuzemské ovocie, ktoré máme ešte k dispozícii. Je to klasický francúzsky dezert – tarte Tatin. Keďže naň použijeme kupované lístkové cesto, jeho príprava je tiež rýchla, pekne vyzerá a výborne chutí.
Diskusia k článku