Začneme slovenskou klasikou - kombináciou zemiakov a obľúbenej údeniny, najlepšie špekáčikov. Oboje nakrájajte na kolieska a striedavo ponapichujte na špajdle.
Foto: Shutterstock
Syrom vhodným na grilovanie je halloumi, pretože sa neroztečie ale vo vnútri je príjemne mäkký a vláčny. Vydrží aj napichnutie na špajdľu a pristane mu to aj s chilli.
Foto: Shutterstock
Takúto krásnu farebnú porciu pripravíte z kúskov syra halloumi, ktoré obalíte v tenkých plátkoch cukety a ponapichujete spolu s cherry paradajkami. Pred podávaním pokvapkajte olivovým olejom.
Foto: Shutterstock
Bez slaniny to nejde? Halloumi môžete pozdvihnúť o level vyššie, keď pred grilovaním každý kúsok syra obalíte v plátku slaniny.
Foto: Shutterstock
Ani kuracie mäso nemusíte grilovať vcelku. Takto zo špajdle bude deťom chutiť akosi viac...
Foto: Shutterstock
Nielen hamburgery môžete urobiť z mletého mäsa. Skúste guľky prekladané v červenou cibuľou.
Foto: Shutterstock
Krevetové špízy.
Foto: Shutterstock
Fantastická grilovaná chuťovka - slivky obalené v slaninke.
Foto: Shutterstock
Zelenina ku grilovačke patrí. Paradajky chutia aj grilované a vôňu im dodá aj vetvička rozmarínu, na ktorej sú napichnuté.
Foto: Shutterstock
Skúšali ste už grilovať ananás?
Foto: Shutterstock
Sladká bodka na záver - grilované marshmallows s jahodami. A deti budú šťastné...
Diskusia k článku