1. Varenie knedle, rolády či stratených vajíčok
Aby roláda či knedľa lepšie držali tvar pri varení, tak ich môžete zabaliť do fólie. Potom treba oba konce dobre zatiahnuť, prípadne ešte zabaliť do ďalšej vrstvy fólie. Teplotu 100 °C pri varení táto klasická potravinová fólia hravo vydrží.Foto: Shutterstock
Vo fólii môžete uvariť aj stratené vajce. Malú misku vysteľte fóliou, rozklepnite do nej vajce a potom fóliu zviažte. Vajce vo fólii opatrne vložte do pomaly vriacej vody na 3-4 minúty.
Foto: Shutterstock
Ak už by ste s fóliou chceli mäso či plnku piecť, je potrebné ju ešte zabaliť do alobalu a piecť najviac pri 120 °C a dlhší čas.
Foto: Ľuboš Pilc
Diskusia k článku