Dobré z prírody:
10 rastliniek, ktoré považujeme za burinu a pritom ich smelo môžeme jesť

Jana Klimanová, 17. apríla 2024     5 minút čítania

Chutný šalát plný vitamínov sa dá vyskladať aj z toho, čo vám rastie pár krokov za domom. Hlavne teraz na jar môžete niektoré mladé rastlinky zakomponovať do svojho jedálnička. Ktoré sú jedlé a dokážu obohatiť nielen šalát, ale aj iné pokrmy?



Foto: Shutterstock

5. Šťaveľ

Listy a stonky pridajte do šalátov, polievok, či prívarkov. Môžete ich dusiť, restovať, či variť. Semienkami môžete ozdobiť a ochutiť zdravé zeleninové krekry alebo pečivo. Z celej rastliny sa dá pripraviť aj čaj.




Diskusia k článku

oblizprst
Popis je fajn, až na to, že na obrázku máte púpavu lekársku a nie šťavel.



redakcia
@oblizprst (22.4.2024 13:34)

Dobrý deň, fotku sme vymenili, ďakujeme za upozornenie. Prajeme pekný deň.






 



TOPlist