Chutná ryba:
Pečený morský vlk so zemiakmi a smotanovým syrom

P.R. Servis, 11. januára 2023     2 minúty čítania

INZERCIA - Pripravte si výbornú rybu s prílohou podľa šéfkuchára.



Foto: archív hotela Greenfield

Suroviny:

  • morský vlk
  • 3 žlté zemiaky
  • 1 bal. smotanového syra
  • cesnak
  • pažítka
  • rozmarín
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olej

  • Postup:

    1. Rybu očistíme a zbavíme šupín. Osolíme a okoreníme.

    2. Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Keď sú mäkké, vyberieme ich.

    3. Rybu opečieme na rozpálenej panvici na mastnom papieri z oboch strán.

    4. Plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme naň uvarené zemiaky a pomocou dna pohára ich roztlačíme. Pokvapkáme ich olejom, posypeme soľou, mletým korením a rozmarínom.

    5. Rybu položíme k zemiakom a vložíme na štvrť hodiny do rúry vyhriatej na 190 stupňov.

    6. Zatiaľ zmiešame smotanový syr s trochou soli, prelisovaným cesnakom a nasekanou pažítkou.

    7. Upečenú rybu so zemiakmi a s ochuteným syrom podávajte podľa obrázka.



    Foto: archív hotela Greenfield
    Zoltán Csécsényi, šéfkuchár hotela Greenfield v maďarskom Bükfürdő.


    Viac podobnej gastronómie nájdete v hoteli Greenfield v maďarskom Bükfürdő, https://greenfieldhotel.hu/cz.










     



    TOPlist