Foto: archív hotela Greenfield
Suroviny:
Postup:
1. Rybu očistíme a zbavíme šupín. Osolíme a okoreníme.
2. Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Keď sú mäkké, vyberieme ich.
3. Rybu opečieme na rozpálenej panvici na mastnom papieri z oboch strán.
4. Plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme naň uvarené zemiaky a pomocou dna pohára ich roztlačíme. Pokvapkáme ich olejom, posypeme soľou, mletým korením a rozmarínom.
5. Rybu položíme k zemiakom a vložíme na štvrť hodiny do rúry vyhriatej na 190 stupňov.
6. Zatiaľ zmiešame smotanový syr s trochou soli, prelisovaným cesnakom a nasekanou pažítkou.
7. Upečenú rybu so zemiakmi a s ochuteným syrom podávajte podľa obrázka.
Foto: archív hotela Greenfield
Zoltán Csécsényi, šéfkuchár hotela Greenfield v maďarskom Bükfürdő.
Viac podobnej gastronómie nájdete v hoteli Greenfield v maďarskom Bükfürdő, https://greenfieldhotel.hu/cz.