Foto: Pravda - Ivan Majerský
Nemal som však šťastie na počasie. Tri dni môjho pracovného pobytu mrholilo, smoklilo, pršalo. Napriek tomu, bolo to 72 čarovných hodín. Priamo z izby hotela Bigio som očami denne hltal modrosivé pereje horskej rieky Brembo. Veľmi, veľmi to upokojovalo.
Navyše čerstvý vzduch a lákavá talianska gastronómia. Oveľa skromnejšia ako pred rokom. Aj Taliansko sa konsoliduje, šetrí…
V konkurze vín sa prezentovali tri stovky vín z 25 krajín sveta. Nádherné červené moky. Nuž a tie najkrajšie, neuveriteľne, boli zo Srbska!
Potešil ma aj Cabernet 2023 môjho priateľa Mirka Duda. Jeho skvost obdržal zlatých 89,10 bodov!...
Píšem o víne, zabúdam sa gastronómiu. Welcome Dinner sa uskutočnil v hotelovej akadémii „Instituto superiore San Pellegrino“. Študenti sa pochlapili. Casoncelli alla bergamasca, domáce „slimáčiky“ plnené mäsovo-grana padano plnkou a posypané mletými mandľami a opekanými lístkami šalvie boli úžasné. Nalievalo sa Rosso Riserva 2019…
Druhý večer v hoteli Bigio sa niesol v znamení „Belle epoque“. Ragú taštičky plnené opečeným pórkom boli úžasné a teľacie líčka s polentou z červenej kukurice boli ešte chutnejšie.
Pochlipkávalo sa tankové KIKI Spumante z Merlotu a mladé červené Rosso del Lupo 2022. Pri tom druhom „vlčom“ moku som si zaspomínal na „karpatského vlka“ Karola Ivičiča z modranskej Zochovej chaty. Bol vzácny človek...
Diskusia k článku