Ako sa stať profíkom v zdobení cupcakes?

Hera, 14. marca 2016     3 minúty čítania

Cupcake by bez krásne vyzdobeného krému jednoducho nebol. Práve preto je načase naučiť sa pár cukrárskych trikov, o ktoré sa chce máloktorý majster deliť. Sú však jednoduché a zdobenie cupcakes vám od tejto chvíle pôjde samo.



Začneme tou najlepšou radou a trikom, ktorý si obľúbili aj majstri cukrári.

Skôr, ako začnete cupcakes zdobiť, nacvičte si zdobenie krémom na čistom hárku papiera na pečenie. Rovnaký tvar vyskúšajte ešte niekoľkokrát, získate tým istotu a budete presne vedieť, aký tlak na zdobiace vrecúško s krémom vyvinúť. Cvičné kôpky krému môžete kedykoľvek použiť znovu a vaše cupcakes budú na prvý pokus vyzdobené krásne.

Samotné plnenie vrecúška krémom je tiež dôležité. Aby ste mali istotu, že vrecúško bolo poriadne naplnené, jednoducho ho vložte do pohára alebo dostatočne vysokého téglika a 2 – 3× prehrňte cez okraj. Získate tak stabilnú základňu a plnenie vrecúška bude hračkou. Po naplnení vrecúška stlačte krém maximálne smerom k zdobiacej špičke. Tým sa zbavíte prípadných vzduchovým bublín, ktoré pri zdobení dokážu urobiť poriadnu neplechu.



Pre začiatok sa stačí vybaviť jednorazovými vrecúškami, s ktorými odpadne akékoľvek umývanie. Vyberajte však také, ktoré sú dostatočne pevné, aby sa vrecúško pod tlakom nepretrhlo. Taktiež si stačí zaobstarať len pár cukrárskych špičiek a postupne svoju zbierku rozširovať. K základnej výbave patrí klasická okrúhla špička. Jej použitie je veľmi jednoduché a využijete ju v sladkej i slanej kuchyni. Pomocou nej môžete zdobiť krém do výšky alebo cupcake ozdobiť len drobnými bodkami krému. Veľmi praktická je tiež špička, ktorej sa hovorí „otvorená hviezda“. Jednoducho pomocou nej za chvíľu vytvoríte tvar krému podobný točenej zmrzline. Záleží len na vás, aká bude čiapka krému vysoká.



A pokiaľ chcete naozaj ohromiť, ozdobte cupcakes dvojfarebným krémom. Dvojfarebný efekt docielite tak, že hotový krém rozdelíte na dva diely. Jeden ponechajte biely, do druhého vmiešajte kvapku potravinárskeho farbiva. Oba krémy dajte do jedného cukrárskeho vrecúška (po jednej strane nanášajte biely, po druhej strane farebný). Krém nanášajte v špirále od stredu smerom ku kraju.


Chcete sa dozvedieť o cupcakes ešte viac? Čítajte tu.





Diskusia k článku







 



TOPlist