prazdny

Špagety so slaninou a dvoma druhmi syra

Cestoviny

Keď potrebujete sýte a výborné jedlo, na chutné špagety sa vždy môžete spoľahnúť. Tieto naše...

prazdny

Bazalková polévka

Večera

Dost dlouho mi trvalo než jsem si na chuť a vůni bazalky zvykla. Nakonec jsem si...

prazdny

Špagety s ricottovou omáčkou a rukolou

Cestoviny

Na „staré kolená“ som prišiel na „šmak“ červenej cibuli, stonkovému zeleru, roma šalátu a dnes...

prazdny

Plnený parmezánový košíček

Bezmäsité jedlá

Na suchú teflonovú alebo keramickú panvicu s priemerom cca 20 cm nasypať po celej ploche strúhaný parmazán...

prazdny

Parmezánové stromčeky bez lepku

Slané chuťovky

Na vianočný stôl, na silvestrovskú hostinu alebo len tak pri posedení s priateľmi nesmie chýbať niečo slané....

prazdny

Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne

Kuracie mäso

Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....

prazdny

Jeseter so špenátovým pyré, zemiakovým gratinom a s parmezánovými čipsami

Hlavné jedlá

Rybu umyjeme, osušíme a narežeme na porcie. Potom ju osolíme, okoreníme a trochu potrieme...

prazdny

Drobné paradajky, ružičkový kel a plantain ako zoštíhľovací obed

Bezmäsité jedlá

Teraz sa zavďačím vegetariánom, ale aj našinec sa občas dostane do situácie, kedy je „postavený“ pred zelený tanier....

prazdny

Gnocchi s parmezánom

Cestoviny

Gnocchi najprv uvaríme v osolenej bode a necháme ich vychladnúť.

prazdny

Ružičkový kel s parmezánom

Hlavné jedlá

Ružičkový kel očistíme (odstránime vrchné listy, odrežeme hlúbik). Na dno plechu dáme trochu olivového oleja...

prazdny

Krevetové risotto

Hlavné jedlá

Krémové, talianske a žiadne iné, nie suché, nie s hráškom a mrkvou :)

prazdny

Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota

Bezmäsité jedlá

Variant využitia jadrovníkov paprík №19 je zároveň oneskoreným pozdravom a poďakovaním našej priateľke „Spoluvareške” @45678, ale...

prazdny

Králik s citrónom a parmezánom

Hlavné jedlá

Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov....

prazdny

Cviklové pesto

Bezmäsité jedlá

Cvikla patrí k veľmi zdravým druhom zeleniny. Väčšina ľudí ju používa na šaláty, ale cvikla...

prazdny

Zemiakové ružičky, efektná príloha k slávnostnému jedlu

Bezmäsité jedlá

Zemiaky zbožňujeme v akejkoľvek podobe a takto pripravené sú chutné nielen na zahryznutie, ale aj na...

prazdny

Ryža na spôsob carbonara

Hlavné jedlá

Keď sa spojí ryža s carbonara omáčkou, vznikne "ryža alla carbonara". Krémová konzistencia a výrazná chuť sú dve charakteristiky tohto receptu....

prazdny

Ryžové guľôčky

Bezmäsité jedlá

Ryžové guľôčky sú lahodným, chrumkavým a jednoduchým pokrmom, ktorý maximálne využíva vlastnosti hnedej ryže....

prazdny

Jemná šunková nátierka

Nátierky

Tri roky mladosti na Lanfranconi som vychutnával rôzne nátierky mjr. Hrču...

prazdny

Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...

prazdny

Zapečená anglická slanina se sýrem a smetanou

Večera

4 malé zapékací mističky vyložíme plátky slaniny. Do každé dáme 4 plátky. Smetanu, vejce, ...

prazdny

Fish parm - vyprážaná treska s parmezánom

Hlavné jedlá

Dar talianskych prisťahovalcov Spojeným štátom, originál sa to varí s kuraťom, ale aj táto rybacia...

prazdny

Hráškovo-špenátová cestovinová ryža

Cestoviny

Úžasne jednoduché jarné jedlo s nevarenou omáčkou, ktorá je hotová za minútku.

prazdny

Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom

Bezmäsité jedlá

Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a...

prazdny

Zapekaný cesnakový chlieb

Bezmäsité jedlá

Cesnak pripravíme tak, že hornú časť hlavičiek odrežeme, dáme na alobal, polejeme trochou olivového...

prazdny

Základné biele rizoto s parmezánom

Bezmäsité jedlá

Vyskúšajte prípravu základného rizota krok za krokom....

prazdny

Rizoto s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Jemné krémové rizoto s medvedím cesnakom je ideálnou voľbou pre jarné dni....

prazdny

Parmezánové košíčky

Bezmäsité jedlá

Sú ideálne na plnenie slanými pochúťkami a najlepšie je, že sa dajú zjesť. Naše parmezánové...

prazdny

Parmezánové risotto so sušenými paradajkami, steakom z tuniaka a špargľou na masle

Hlavné jedlá

Navarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023....