Receptov na dobré koláčiky zo zdravších múk je stále málo. Keby som chcela v tradičných receptoch zmeniť hladkú múku na napr. špaldovú, môžem zmeniť 1:1 alebo bude lepší iný prepočet? Aké máte skúsenosti?
A rovnako, olej, ak dám namiesto slnečnicového kokosový, má byť 1:1?
Ďakujem za názory a skúsenosti.
Máme malé bábo, kvôli nej chcem začať so zdravším pečením, kým jej doprajem sladké, aby sme už aj my boli naučení na nové chute.
Zatiaľ pečiem len zo špaldovej a pšeničnej celozrnnej :-)
Chcela som si zjednodušiť životbs touto otázkou :-)
Ďakujem
Môžem nejaký typ, kde kupujete múky a akej značky?
Ja mam zatiaľ len celozrnnú hladkú špaldovú.
a bolo to celkom zaujímavé rozhodnutie pre mňa samú. Chutí úplne inak ako bežná múka, teda aspoň mne to tak príde a zatiaľ mi to takto vyhovuje. Život je o zmenách nie. Myslím, že robí lepšie aj môjmu telu a mojim zdravotným problémom. Skús, možno ti zachutí.