Rôzne

Zmazané recepty - od koho?

letisia - fotkaletisia, 29. apríla 2013

Tento text mám pri niektorých receptoch v KK:
Tu bol pôvodne recept, nakoľko redakcii a vedeniu varecha.sk je prednejšia reklama, prenechávam teda miesto reklame...

Kto takýmto spôsobom odišiel z Varechy? Od koho mi chýbajú recepty? Vie niekto?

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
A to je len pri jeho receptoch? Lebo odišli viacerí, aj s receptami.
letisia
@evanaaa on to tam napísal sám. Dnes som si po dlhšej dobe prezerala moju KK a zistila som, že tam mám dosť vymazaných receptov. Škoda, že tam nezostane aspoň názov, aby som vedela o aký recept som prišla.
katka78
@letisia Ako tak zistiť sa to dá, ale čo z toho? ..

Hoci niekedy vlastne aj to pomôže.. Ja som si tak nedávno dohľadala recepty od @zuzliak , čo som mala uložené v KK, ale už som si nepamätala ktoré to boli. Podľa čísla receptu som si cez google našla aspoň názov a podľa neho už hľadala konkrétny recept na jej vlastnej stránke. Dobre, že má google lepšiu pamäť ako ja :)

Takže napr. spomínaný/á @bodenloos :
Stačí link k vybranému zmazanému receptu zadať do vyhľadávača a vo väčšine prípadov stránku s pôvodným receptom nájde. Keďže je však recept zmazaný a nahradený hore uvedeným textom, už na ňom samozrejme nie je, je tam však aspoň ten názov receptu, aj diskusia. Tak možno to niekomu pomôže :)

Inak ma vždy veľmi mrzí, keď niektorý môj obľúbený autor prestane prispievať, resp. zmaže svoje recepty, alebo ich skryje (to je ešte ten lepší prípad a vďaka zaňho, lebo sa k nim aspoň, na rozdiel od zmazaných viem prepracovať). Chápem, že je to každého právo a rešpektujem ich rozhodnutie (však čo iné mi zostáva), ale mrzí ma to, lebo sú to často ľudia, ktorých si pre ich kuchárske umenie, skúsenosti a znalosti z gastronómie veľmi vážim a obdivujem. Sú pre mňa veľkou inšpiráciou, rada sa od nich učím. Niektorí majú svoje blogy, kde ich rada ďalej “sledujem”, u iných si radšej recepty rovno tlačím.. A to je škoda, lebo na virtuálnu KK nesadá prach, necíti sa blbo na poličke medzi Nietzschem a Plutarchom a nespotrebúva vzácne zdroje.

Nuž, čo už? (rečnícka).. Krásny večer všetkým!








letisia
@katka78 ako mne ten zmazaný recept neotvorí, tak ako sa dostanem k linku? klikám a nič, vôbec sa mi neotvorí tak ako si tu vložila ukážku.
katka78
@letisia , keď klikneš na ten konkrétny recept, on sa ti síce neotvorí, ale link k nemu sa ti zobrazí hore, v prehliadači. Odtiaľ si ho skopíruješ a vložíš do vyhľadávača (napr. google).

Alebo možno jednoduchšia verzia: kurzorom (myškou) sa presunieš na daný recept, klikneš pravým tlačidlom, vyberieš "Kopírovať adresu odkazu" a potom ju už len vložíš do google.



slavnicanka
Aj mne bolo ľúto,keď odišla čistinka aj s receptami a hlavne s tou ovocnou kožou na ktorú som si robila chuť no nestihla som ju ani vyskúšať,a už je fuč-veĺká škoda.
radost
môj názor:
ked tu niekto začne dávať recepty-berie na seba určitú zodpovednosť a záväzok-najmä voči tým-ktorých jeho recept osloví-snád to preto ten autor robí..či nie..??je potom neslušné-po jeho rozhodnutí-že viac receptov na tejto stránke nepridá-na to má výsostné právo!-zmazať aj recepty..to je ako=vráť mi dar=!!alebo trucovitosť..ješitnosť..snaha ublížiť..pokus o dáku "pomstu"..??
prepáčte mi moju otvorenosť..už sa tu tieto odchody riešia dlhšie-tak som napísala..všetkým želám pokojný deň..s radosťou prežitý...
ved-všetci ich máme každý deň menej..tak..neubližujme si..
u nás je sviatok= prší!!!..:-)))
marianne
Ja sa uz tiez cudujem,tym opakujucim diskusiam o zmazanych receptoch..ved na nete je tolko receptov,ze kazdy si moze vybrat co sa mu paci: podla chuti,penazenky,variacii,kuchyn...a stale plakat za tymi zmazanymi je az niekedy smiesne...vsetko je na webe,aj tie zmazane...Rozhodli sa tak, ako sa rozhodli,len oni vedia,co ich k tomu viedlo,ci uz sklamali svojich skalnych alebo nie ,to je ich vec...a ak je kontakt na dotycneho,ktory recept zmazal,urcite rad ten recept poskytne tomu, komu chyba,ak nie, smola...aj mne chybaju niektore bondelosove recepty,ale budem musiet prezit aj bez nich...co uz.
pusta
@marianne , hovoríš mi z duše. a to od slova do slova.
je to zbytočný nárek za tým, čo tu už nie je.
presne tak, kto chce, tak príslušné recepty, ktoré mu chýbajú, nájde aj na nete. a v neposlednej rade môže ich autorom napísať, ja som napísala, našla som a ochotne mi odpovedali i poradili mi.
nemienim rozoberať dôvody ich odchodu, tie vedia len oni sami najlepšie, aj tak nám všetky nepovedia :-)
vdaka za tvoju otvorenosť a nadhľad, treba vedieť byť nad vecou...
pusta
*opravujem sa:
v neposlednom rade
rada je len jedna, a to Slovenská národná rada. pravda, ak nemyslíme radu ako poradiť :-)
2010
Tato diskusia tu bude do nekonecna pritom staci pre tych skor narodenych zavolat deti alebo vnukov ty vam to najdu kde su schovane , z internetu sa neda vymazat @radost netreba nariekat ale poriesit ako sudoku stale su dakde a pritom najdes este lepsie :-)
radost
@2010
SUDOKU milujem-čísla hľadám každý deň...:-)
nenariekam..za nikým..za ničím...na VARECHU chodím za tým-za čím-kto a čo tu je..mám ju ako decko hračku..chodím tu ako mobil na nabíjačku...:-)))
mariamka
ludia, pokoj, ved je Máj
v stodole aj na Vareche nech je Raj
nemam rada prieky, zavist, zlost..
viac ma trapi, ze Varecha je "zavislost" :)
mijaita
@2010 prave ukoncil sve pusobeni tady. Recepty nechal. Ale radsi si je zkopirujte, jeden nikdy nevi !
mijaita
Skoda @2010 nejen tady, na Varese. Vzdy pridaval krasne recepty i fotografie. K jeho velke skode a nasi smule je ponekud nadstandardne urazlivy a jesitny.