Rôzne

Zimnica

janny300 - fotkajanny300, 22. októbra 2015

Vraj ju prinasa stress alebo oslabeny imunitny system...Ja som ju dostala po navsteve restauracie KDE som nepila cez slamku.pi tyzdni ked mne sa zahojila...MA ju moj muzicek...Tak ako to je ? Vxnikne sama odseba alebo az po preneseni of niekoho.

@zareaguj


Diskusia k téme

jujoska
Z tejto hatlaniny som pochopila po nielkonasobnom precitani, ze zrejme mas tou zimnicou na mysli herpes. Zimnica je nieco uplne ine
radost
ak herpes na pere-je to vírusové ochrenie..teda-chytľavé..
mata3636
@janny300 - nemyslím si, že varecha je to pravé miesto, kde hľadať takéto informácie. stačí zadať do google "herpes" a vyskočí ti kopec linkov. tam hľadaj, čítaj.
mmch, koľko rokov máš, že nevieš, čo je herpes?
torticka
Mne sa herpes spravil na líci. A som celé dni doma. Existuje taká vodička, vo flľaštičke jej je veľmi málo. Účinkuje rýchlo. Neviem názov, ale je tam nakreslená konopa. Stojí do 3 eur.
bubaya
Zovirax, virulex, herpesin, aciclovir... v každej lekárni, bez predpisu, natierať každé 4 hodiny až do vyhojenia vyrážky.
radox1
mne zabera propolis,ale nie ta slaba vodicka z lekarne,ale domaci silny koncentrat.
kukulienka71
pri aplikácii mastičiek sa nedotýkaj miesta postihnutého herpesom voľnou rukou, skús tyčinkou na čistenie uší nanášať mastičku, ale len razju obtri o tubičku, aby sa vírus nepreniesol. veľmi chytľavé, pozor na spoločné uteráky, poháre, príbor. Prichádza pri oslabení organizmu, aj telesne aj psychicky. Môže sa ukrývať v tele aj roky, kým prepukne, nie je isté, že si sa infikovala teraz v reštaurácii, aj keď vylúčiť sa to nedá. Pomáha aj ľadová kocka pri prvom svrbení pery, keď ešte nevyšli pľuzgieriky.
janny300
Take male upozornenie...pite v restauraciach cez slamku lebo chodit s rozbitou perou do peace...ked stretavate mnozstvo ludi...je viac nez nepekne...a Google povedal ze aj bozkom sa prenasa...no ja som nikoho nebozkala...len muzicka...heh
evanaaa
Každý má v sebe vírus spôsobiaci herpes, ale nie každému sa vyhodí. Ja som mala naň "šťastie", stačila nádcha, alebo len náhle prebudenie a už som cítila svrbenie na pere. Stres som nemala, ale od žalúdka, alebo z vnútornej horúčky - trochu zvýšenej teploty sa vyhodí. Mávala som ho niekoľkokrát do roka, niekedy celé ústa vysypané, aj pod nosom chrasty, ono to aj bolelo. Dobrá na to bola zinková masť, keďže tie rôzne mastičky priamo naň sa kedysi nevyrábali. Ale aj ľudové rady na herpes - potrieť zubnou pastou, alebo, keď len zacítite svrbenie, šúchať to miesto svojimi vlasmi :) a iné babské rady.
nadia56
autorke diskusie pravdepodobne nejde o problemy s herpesom ako bezne vyhodenou vyrazkou na perach, z dovodu stresu alebo horucky, ci bozku ... skor hovori o infekcii, ktoru ziskala v restauracnom zariadeni z nedostatocne umyteho pohara a preto aj upozornuje ostatnych na moznost tohoto neprijemneho zdravotneho rizika, ktore sa neda vyliecit len mastickami, bylinnymi tinkturami, v mnohych pripadoch je nutne uzivat sirokospektralne antibiotika, teda, treba navstivit lekara,
v linku, ktory som vlozila vyssie je to presne popisane a rozvinutie tejto choroby je velmi neprijemne a liecenie zdlhave,
a slamka je super prevencia ☺ pekny vikend
 www.denik.cz/medicina/herpeticka-stomatitida-je-naka...


kukulienka71
jujoska, :-D, je to diskusný príspevok, t.j. diskutuje sa o téme herpes. Aj rady o jeho ošetrovaní môžu pomôcť niekomu inému, kto to číta. Skôr je pre mňa poburujúce, ak niekto, kto má herpes, je tak nezodpovedný, že pije bez ochrany ostatných nápoj priamo z pohára v reštaurácii. Možno by pomohli aj letáčiky - malé upozornenia na viditeľnom mieste, aby si ľudia skôr uvedomili, čo robia.
radost
ešte:
ja si každoročne robím nechtíkovú Alpu..:
v Alpe macerujem kvety nechtíka lekárskeho..
ked ma začína svrbieť pera-predzvesť oparu-herpesu-hned natieram touto Alpou-nevyhodí sa..
mariamka
zimnica nie je nakazliva :) @radost ma pravdu, nechtik je na kazdu koznu "nerest", ucinna je aj mast, ale domaca