Varenie

Zemiakový šalát

majka83 - bez fotkymajka83, 11. novembra 2014

Ahojte, v nedeľu chystáme menšiu oslavu, dostala som úlohu vymyslieť nejaký ,,super obed" , no podmienkou bol zemiakový šalát. Rozmýšľam, čo dať k nemu, keďže rezne sú v každom jedálničku dosť často. Ďakujem za rady... :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

frezia68
Daj si vpravo hore do "hľadaj" mäsové rolády a nájdeš,čo hľadáš :-)
hubata
Ja poznám 2 najtypickejšie zemiakové šaláty: majonézovy a cibuľový kyslý....... a k obidvom nám pasuje každé mäso čo aj k ryži, hranolkám, opekaným zemiakom. Najpodstatnejšie je aby neplávalo v šťave, lebo by ti zanikla chuť zemiakového šalátu.
mariamka
k zemiakovemu salatu sedi aj udene /kare, krkovicka, varena klobaska/, fasirky ako pise @frezia68 , "Henry vajce", posluzi aj ako podklad na chlebicky, alebo vydlabat papriky, rajciny, sampinony /podusit/ naplnit,,
1x abdul
2010
@majka83 , ja by som prve zistil ake je zlozenie navstevy - starsi -klasicke chute...robit daake velke experimenty moc sa nezavdacis.
Plus je v hre pre starsich-rozlicne lieky a choroby, tak by som dal naporcovane grilovane kurca ( dietne), vyprazane rezne alebo fasirky pre bezzubych z truby ).a kus pekneho naporcovaneho udeneneho a salaty by som spravil 3( jeden na 3 variacie ) klasicky s majonezou, cibulovy kysly a dietne varene zemiaky s troskou masla a vnatky.
micanela
suhlasim s @2010 - prva vec je kto pride? ale rybou asi nepokazis nic, ja robim dietnu aj klasicku vyprazanu a kazdy si vyberie co ma radsej a co moze jest
2010
@micanela , ja to posudzujem podla mojej mamy, na 100% viem ze si da rezen a ako ze dietnejsi s kuracich prs. Mas pravdu ryba je vyborna ale pri vela ludoch by som nikdy neserviroval rybu s kostami.
slavka11
ja som robila teraz v nedelu takyto receptik:
cca 1kg kuracích prs/mozes zvlolit aj kare ci morcacie
1 hrncek (250 ml) hladkej muky
1 hrncek svetle pivo
2 cele vajicka
1 cajova lyzicka soli
2 polievkove lyzice zemiakove skrobu
1 polievkova lyzica worcestrovej omacky
2 struciky cesnaku.

Postup: prsicka si nakrájame na pruzky. Nemusia byt uplne tenucke a drobne. Z piva, muky, zemiak.skrobu, vajicok, soli, worcestra, cesnaku si urobim "cesticko". Do neho treba supnut vsetko to masko a necht odstat aspon do druhého dna. No a potom si das trosku oleja na panvicku a robis z hmoty male kopky lyzickou a opekas z oboch stran. Netreba tolko oleja ako ked sa vyprazaju klasicke rezne ale iba trosicku ako na zemiak.placky. Ja som dala na kuch.utierku odsat prebytocny tuk pre istotu. Pivo z toho vôbec necitit a boli jemne a chutne. Ak chces vyskusaj je to rychlo hotove a stavnate. Maly mlaskal pocas celého obeda a to je riadne vyberavy
1x jozefj
jozefj
Slavka 11 super.V nedeľu na obed ideme robiť.Ďakujem
rulik
@slavka11 , dobrý recept, cez víkend vyskúšam aj ja, už mi dochádza fantázia, tak sa hodí
abdul
Falát údenej krkovičky poistený čerstvostrúhaným chenom. To môžem aj k haluškám aj k šalátu.
zolik
@majka83 pri takychto prilezitostiach sa u nas podava:
1. male studene predjedlo (toto nie je ustalene)
2. prava slepacia polievka (musi byt)
3. peceny moriak + plnka s pecienkou (zvlast na plechu), ryza a majonezovy zemiakovy salat (musi byt) k tomu salat (nemusi byt)
4. dezert (tiez nie je ustaleny, ale zvycajne je to rolada)
Neviem ci som Ti aspon trochu pomohla, ale aspon som sa posnazila.
Prajem peknu oslavu
slavka11
mne uz tiez co sa varenia dochadza fantazia a ubija ma rozmyslat co rodine uvarit. Na tie rezniky som nasla recept v jednom casopise tak som si povedala vyskusam aj ked teda nie velmi mam rada vysmazane jedla ale dalo sa to. p.s. dakujem vsetkym ktorých recept potesil a budem rada ak date vediet ako chutilo