Rôzne

želatína navrch torty s ovocím

evitad - bez fotkyevitad, 16. januára 2014

Ahojte,
potrebovala by som žienky i mužíčkovia poradiť: chcem robiť tortu a navrch vyskladať ovocie, aby bolo 3 D, nechcem ho celé zalievať želatínou iba dať po povrchu, ako na to a čím, a akú želatínu použiť, poprípade, pre tých milých a ochotných ľudí, keby priložili aj postup. Osobne, nemám dobré skúsenosti so želatínou, ale pevne verím, že sa tu niekto ochotný a skúsenejší nájde. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

beatacsontosova
ja používam výlučne zlatý klas varený v ovocnej šťave, pomer 3,5dl šťavy (sirupová voda, šťava z kompótu s vodou) a 1 zlatý klas, cukor podľa chuti (závisí akú sladkú šťavu máš) a uvariť, vyliať na koláč/tortu. neosvedčila sa mi akákoľvek želatína, stále mi to buď vsiaklo do cesta, raz mi to už aj vytlačilo cesto hore a želatína mi padla dole, proste užila som si želatíny a vzdala to, varím len so zlatým klasom a je to výborné aj chuťovo.
luss44
ešte ma napadlo - korpus pod ovocím natriem buď krémom, väčšinou tvaroh+smotana, alebo lekvárom, želatína potom nevsiakne do cesta. Ona na ovocí aj tak rýchlo tuhne. Alternatíva so Zlatým klasom je tiež fajn, ale nebudeš to mať také číre. Daj potom vedieť, ako si dopadla.
evanaaa
Najlepšie to ukázala @evusik - lebo @evitad to nechce zaliať "do skla", ale len dosiahnuť lesklé ovocie, akoby nalakované.
starkamia
súhlasím s luss44,tiež som sa bála robiť so želatinou,ale robila som to prvý krát a ozaj podľa návodu sa ti to podarí.
evitad
ďakujem, varecháčky, za rady, potom napíšem, ako to dopadlo :-)
bozenap
ja som robila synovi na svadbu ako píše evusik pod ovocie natretá plnka a ovocie som len potierala štetcom čírou želatinou. Dolo to super.