Rôzne

Zdravé vlasy

marianna76 - fotkamarianna76, 11. februára 2014

Prosím.... hlavne prírodnú radu na lupiny...., ako sa ich zbaviť ... strava... a tak, čo pomáha - Ďakujem!

@zareaguj


Diskusia k téme

reteza
AHOJKY, MNE POMOHLO SI OPLACHOVAT VLASY SO SODOU BICARBONOU. ASI NA 1 LITER VLAZNEJ VODY PLNA CAJOVA LYZICKA SODY. NALIAT NA VLASY - UZ NEOPLACHOVAT. ZA POKUS TO STOJI, VED SODU MA KAZDY DOMA...
smejkad
volakedy som citala, ze lupiny su najcastejsie kvasinkového povodu a kvasinky miluju cukor
tiez sa bezne vyskytuju v tele aj na pokozke a ich chvila prichadza, ked je organizmus akurát oslabeny
asi by som sa skusila orientovat tymto smerom :-)
ale videla som aj situaciu, ze lupiny ostali po slabo splachnutych vlasoch, ked splachnes, mali by vrzgat vlasy, vtedy na nich neostava sampon :-)
caterina
ak je pravda, co pise @smejkad (a podla mna je to velmi pravdepodobne), tak je urcite dobre skusit kuru s probiotikami a zaroven hydratovat pokozku hlavy. Vseobecne na zdrave vlasky pomaha casta konzumacia strukovin a vitamin B, resp. zinok.
radost
skúsila si oplachovať bilynkovými výluhmi..??žihľava...kamilky...
methi
Dobra terapia je aj masaz pokozky hlavy kokosovym olejom. Desat minut jemne vmasirovat olej, ja ho nechavam potom aj polhodinku na vlasoch a zmyt. Robim to raz do tyzdna. Aj mandlove oleje na vlasy su dobre.
caterina
este si dovolim pridat jeden tip, a to morske riasy. Obsahuju vela vzacnych latok a akurat som si citala o Wakame, ze okrem mnozstva vapnika, obsahuje aj vitamin B. Ja som tuto riasu zacala pouzivat nedavno a pridavam ju do vsetkych polievok. Predava sa v susenej forme, staci maly, asi 4cm kusok 5 minut pred varenim namocit do vody a riasa sa rozvinie do listocka. V polievke necitim velmi jej chut, takze by nemala nikomu prekazat. Predsalen, nieco na tych riasach bude ;)
viera1
Mnohí majú lupiny zo zlej techniky umývania vlasov;videla som už liať šampón na hlavu a mnohí si neuvedomujú,že je to agresívny koncentrát,ktorý keď raz poriadne nevymyjete,máte problém.Šampón sa v mištičke rozriedi s teplou vodou a tak sa nanáša na vlasy.Pokožke škodí aj sušenie horúcim vzduchom.Jedna z možností je aj oplachovanie acylpyrínovým roztokom,dobre rozpustiť dve tablety v letnej vode a votrieť na pokožku pár minút,potom zľahka spláchnuť.
marianna76
@viera1 vieš,týmto spôsobom si umývam už cez 20 rokov vlasy.. dík, dávam veľmi pozor na vlasy ... asi preto vychádzam z toho, že je to zo stravy... dík
@caterina dík
paploska
@marianna76 ešte keď som bola malá, tak nám mama dávala na lupiny (a mali sem ich požehnane) žĺtko vymiešané s olejom, nechala tak hodinu pôsobiť a potom dôkladne umyla. ja to teraz aplikujem mojej polovičke (má skoro holú hlavu a v zime podráždenú pokožku), len ten olej som vymenila za olivový. Pomáha :-)
sany11
Vela spraví aj strava,dalej zihlavovy caj pit,a tiez vyluh zo zihlavy oplachovat vlasy,vyborny je aj sírovy sampon dostat ho v lekarni,ale hlavne upravit stravu.dalej vitamin D a zinok.
sany11
Treba ratat s tim,ze vsetko chce svoj cas a trpezlivost.
marianna76
@paploska dík, dík... na to som skoro zabudla... ja som si dávala žltko bez tej blanky + pivo... keď mi padali....
@sany11 ďakujem , ďakujem....Ďakujem
hubata
Sme to čo jeme: teda veľa orechov, lieskovcov, mrkvy a vtierať do vlasov bylinku na ktorú nedám dopustiť: žihľavu. Jedna žihľava je viac, ako sto doktorov.
rea1
žihľava je veľmi dobrá na oplachovanie vlasov ale pozor! pri dlhšom používaní síce vlasy hustnú ale aj tmavnú! :-) ovšem radšej krásne a husté brunet ako riedke a tenké blond, si myslím. :-)) a skutočne pomáha denne jedna tabletka "zinok 25 mg".
marianna76
@hubata fajn, buden na ňu častejšie už myslieť... dík
@rea1 dík.... teraz som kúpila viaderm na vlasy... tak uvidím... dík
deria
vrelo doporučujem panenský kokosový olej (ako Methi) je prírodný bez chémie.
elisticka
Marianka vymenit sampon.... ja len Pantene pouzivam a odvtedy mam pokoj s lupinami ...
marianne
@marianka vlasky treba najskor z vnutra vyzivovat..dat im co maju radi..na to je kopec literatury a vygooglis,zbytocne vypisovat...nemaju radi privela stresu, a zinok+lecitin maju radi..ale v prvom rade spravna vyziva.Ja mam taky bosoracky tip,ze brezova voda a robievam si zltkove zabaly...a vlasy su eno-nuno:-)
marianna76
@marianne dík, dík... veď dačo vygoogliť ide.... len som chcela takto skúsenosti.... dík... popozerám viac ... a začnem aj zo zábalmi... dík
marianna76
@marianne Ďakujem veľmi moc.... našťastie mne už nepadajú.... ale aj tak... budem sa viac starať a dávať si pozor ....
oravka
poznáš lunárny kalendár? tam pišu že si nemame umývať vlasy v dnoch vody -ryby,raky škorpion.mne to pomohlo,striktne to dodržiavam.lupiny už nemám.
marianna76
@oravka fajn, fajn... budem si dávať lepší pozor.... lebo inak ho často používame... dík za pripomenutie-...
chorvatka
Ak ide o lupiny v mastnych vlasoch, pri poslednom oplachovani si dajte do pohara vody trosku octa, ale nezabudnite zavriet oci, lebo to stipe.
Je to vyskusany, osvedceny a velmi lacny a rychly recept a navyse budu vase vlasy hebké a lesklé.
rea1
ešte niečo: pozri si www.konopny-olej.sk nechce sa mi to opisovať a link pridať nem viem. :-)
andra
Na lupiny je dobre aloe vera, soda bikarbona, tea tree olej alebo jednoducho nechaj vyvarit supky z citronu vo vode a potom si tym oplachni vodu. Skus si precitat toto, pisu tam o pricinu vzniku lupin.
 vypadavanievlasov.net/lupiny/...
martuina
trpím lupinami a strašne suchými a poškodenými vlasmi. nejako sa to všetko spojilo a moje vlasy zrazu vyzerajú o 20 rokov staršie. riešila som lupiny vo vlasoch, ale ako sa mám postarať o zdravie svojich vlasov? pomohlo by im nejaké vyživovanie alebo možno používanie lepšieho šampónu? vlasy si nefénujem ani nepoužívam žiadne prípravky, ktoré by ich nejakým spôsobom ničili.
felcrova
@martuina (8.3.2022 10:02)

Môžeš skúsiť rôzne oleje – kokosový, konopný, makadamiový. Skús aj vlasovú kúru (ja beriem v zime na suché zničené vlasy doplnok stravy Vlasimo). Alebo tiež môžeš vyskúšať bylinné šampóny...