Rôzne

Zdobenie torty

marienka44 - fotkamarienka44, 21. júna 2012

Dnes sme s vnuckou urobili tortu podla @Gablerovaj. Vydarila sa, ale
sme stroskotali na zdobeni. Na cokoladovu polevu Kuchenglasur od fi
Belbake sme chceli po obvode nastriekat akesi ruzicky. Mam male
zdobitko s piestom. Problem bol v tom, ze vymiesane maslo s
cukrom s malym pridavkom prasku Zlaty klas, aj ked bolo stuhnute,
po case zmaklo a ruzicky stratili tvar.
Poradi mi niekto, akou masou alebo kremom sa robia taketo
ozdoby? Dnes je velmi teplo, ale to by sa pokazilo aj pri nizsej
teplote. Raz na hody som videla jednu pani, ktora to profesionalne
robila len na ukazku pre navstevnikov jarmoku. Povedala, ze je to
len Rama s cukrom a zamiakovy skrob.
Tortovy krem tiez nie je dobra volba. Musi to byt nieco hustejsie,
aby torta vydrzala aj prevoz na miesto oslavy.
Nakoniec ruzicky sme s nozom zotreli a pouzili oprazene mandle.



@zareaguj


Diskusia k téme

danielas
Ja si myslím,že lepšie ste to zdobenie ani dokončiť nemohli. Mandle sú parádny materiál na zdobenie torty, určite aj chuťou, a prevoz v týchto horúčavách je poriešený.
zuzik01
moja mamka pekavala velke torty na svadby a vzdy zdobila s bielkom vyslahanym nad parou s cukrom. Zarucena cesta ako ti ozdoba vydrzi aj v najvacsej horucave ;-) tie bielky potom akoby vyschnu a tak si drzia tvar...
marienka44
Dakujem za mile komentare, skoda, ze sa sem neda pripojit priloha-foto torty. Vnucka napisala na polevu Kuchenglasur Belbake text po anglicky. Pisala to so zdobitkom od Dr. Oetkera. Zajtra ju nesie do skoly v Nitre na rozlucku so spoluziackou. Aspon ze mam taky velky kontajner s poklopom na prenasanie torty. Zajtra sa dozviem, ci si zasluzim pochvalu. Je velmi vysoka, z 9 vajec. Stredny pas je hnedy a bledy korpus som rozkrojila napolovicu a teda je hore a dole. :-)
tatty
Marienka, ak ti nevadí rastlinná šľahačka, skús nabudúce tú. Ja ju mám rada, rada s ňou robím, zvyknem ju miešať s hladkým tvarohom, zlatým klasom, karamelom, alebo z nej urobiť parížsky krém. Dá sa, samozrejme, použiť aj čistá.
mata3636
Marienka, napíš do redakcie a oni foto pridajú. pochváľ sa, ja osobne sa rada pozriem, mám radšej klasické torty ako poťahované
marienka44
Dakujem za pripojenie fotografii. Vnucka je lavacka, ale napisala to perfektne. Na zakladke chodila do umeleckej skoly. :-) Ma cit pre esteicke kreacie.
pacik
Torta je parádna vysoká a určite aj chutná, klasika je klasika a mandle ako ozdobu mám veľmi rada.
elka21
mňa kamarátka naučila zdobiť torty tak, ako píše Zuzik01, len bielka nevyšľahám nad parou, ale urobím cukrový sirup na niť a tento vriaci vlievam do vyšľahaných bielkov, potom ten sneh nechám kúsok vychladnúť a s touto snehovou hmotou ozdobím tortu. Keď je hotová tak ju nechám cez noc v miestnosti kde sa vetrá, prípadne urobím prievan a ona pekne zaschne a potom ju môžem voziť, prenášať aj v horúčavách a nič sa jej nestane. A sneh je krásne lesklý.
Neviem pridať foto, tak idem poprosiť admina, ak sa to podarí pridám foto.
pachola
dá sa aj tak,ako píše elka21 ,ja robím tiež alebo aj tak,že vyšlahám hneď bielka s kryštálovým cukrom, asi v takom pomere na jedno bielko 2 pl cukru potom dám ešte po 1 pl na jedno bielko sneh je tuhý
pachola
zabudla som napísať,že potom dám na jedno bielko cukor ale práškový ,sneh je potom tuhý
marienka44
@Mariakalra , pripajam link, odkial som cerpala recept na tortu. Hnede cesto v strede som prekrojila a potrela mnou robenym ribezlovym pikantnym lekvarom.
Tak vnucka uz doniesla kontajner na prepravu torty, samozrejme prazdny. Kazdemu ziakovi sa vraj usiel 1 kusok. Strasne vsetci chvalili tortu, krem fajny, oprazene mandlove lupienky, poleva sa pri krajani nelamala a bola chutna. Vzdy robim len z horkej cokolady a maslo, resp. cera a par kvapiek oleja. Tato poleva bola hotova a prvykrat som ju pouzila. Dobre sa s nou pracovalo, sacek som ponorila na chvilu do horucej vody. Musim si ju este kupit.
Tortu som po jednotlivych castiach vydatne pokropila s rumom s injekcnou striekackou. :-))
 varecha.pravda.sk/recepty/torta/27843-recept.html...
honestka
Marienka, ak pomoze nabude:
neviem aky typ velmi jemneho tvarohu doma dostat.
/tu je to Philadelphia cream cheese. Mascarpone/, tento sa vymiesa bud so shahackou /Osobitne!/ a cukrom, alebo maslom a cukrom a tiez sa nerozpusti a naviac je velmi chutny - velmi vynikne s naplnami ktore obsahuju aj ovocie.
moli
Zdravím, neviem vám ako odpovedať na vašu otázku, ktorú ste mi písali k môjmu receptu na poťahovú hmotu, tak tu Vám píšem :) Album s tortami obsahuje aj fotky, ktoré sú mládeži neprístupné. Tak aby som nemala z toho nejaké problémy, radšej som si ho dala na heslo a heslo vydám len tomu, kto má nad 18 :) Ak si ešte želáte moje torty prezrieť, heslo na album je 232506