Dnes sme s vnuckou urobili tortu podla @Gablerovaj. Vydarila sa, ale
sme stroskotali na zdobeni. Na cokoladovu polevu Kuchenglasur od fi
Belbake sme chceli po obvode nastriekat akesi ruzicky. Mam male
zdobitko s piestom. Problem bol v tom, ze vymiesane maslo s
cukrom s malym pridavkom prasku Zlaty klas, aj ked bolo stuhnute,
po case zmaklo a ruzicky stratili tvar.
Poradi mi niekto, akou masou alebo kremom sa robia taketo
ozdoby? Dnes je velmi teplo, ale to by sa pokazilo aj pri nizsej
teplote. Raz na hody som videla jednu pani, ktora to profesionalne
robila len na ukazku pre navstevnikov jarmoku. Povedala, ze je to
len Rama s cukrom a zamiakovy skrob.
Tortovy krem tiez nie je dobra volba. Musi to byt nieco hustejsie,
aby torta vydrzala aj prevoz na miesto oslavy.
Nakoniec ruzicky sme s nozom zotreli a pouzili oprazene mandle.
Neviem pridať foto, tak idem poprosiť admina, ak sa to podarí pridám foto.
Tak vnucka uz doniesla kontajner na prepravu torty, samozrejme prazdny. Kazdemu ziakovi sa vraj usiel 1 kusok. Strasne vsetci chvalili tortu, krem fajny, oprazene mandlove lupienky, poleva sa pri krajani nelamala a bola chutna. Vzdy robim len z horkej cokolady a maslo, resp. cera a par kvapiek oleja. Tato poleva bola hotova a prvykrat som ju pouzila. Dobre sa s nou pracovalo, sacek som ponorila na chvilu do horucej vody. Musim si ju este kupit.
Tortu som po jednotlivych castiach vydatne pokropila s rumom s injekcnou striekackou. :-))
varecha.pravda.sk/recepty/torta/27843-recept.html...
varecha.pravda.sk/recepty/torta/27843-recept.html...
neviem aky typ velmi jemneho tvarohu doma dostat.
/tu je to Philadelphia cream cheese. Mascarpone/, tento sa vymiesa bud so shahackou /Osobitne!/ a cukrom, alebo maslom a cukrom a tiez sa nerozpusti a naviac je velmi chutny - velmi vynikne s naplnami ktore obsahuju aj ovocie.