Rôzne

Zavaranie uhoriek

hujerko - bez fotkyhujerko, 8. júla 2013

prosim Vas nema niekto skusenosti s novym zelkom dnes som ho kupil v kanflande a az doma som si vsimol napis NESTERILIZOVAT v navode sa pise ze uhorky zaliat horucim nalevom dat vrchnak a pretocit pohare vieckom dole nebudu potom tie uhorky moc tvrde?

@zareaguj


Diskusia k téme

ankabanka
neviem cim to je ale nasa babka nikdy uhorky nesterilizuje, tiez iba zaleje sladkokyslym nalevom, ktory si uvari podla svojho receptu /nekupuje zmes/ zatvori pohare a uhorky su lepsie ako mamkine ktore robi zo zelkom.
do pohara dava este chren, kopor, cesnak, par guliciek korenia/aj nove/ a mrkvu. takze ten tvoj je asi taky konzervacny prasok, ktory pracuje bez sterilizacie?
lasocka
ak mate radšej mäkkšie, tak ich jednoducho vysterilizujte...
Ja robím bez nalevu..do 7dcl pohara dám kopor, 1 a 1/2pol. lyž. cukru, 1 káv.lyž. DEKO a 1/2 dcl octu zalejem vodou,zavriem a sterilizujem-necham prevrieť...
evanaaa
@hujerko , nie je to bez cukru? Asi nie, ale kedysi som ho mala, lenže my nemáme moc radi tvrdé uhorky, na rozdieľ od väčšiny, ale mäkšie, tak mi to nevyhovovalo.
paeva
kedysi som aj ja zavárala so sladidlom, ale som počula, že aj diabetici radšej nech zavárajú s cukrom, sladidlá sú umelina, a narobia väčšiu šarapatu než cukor, ved ho tam zasa nieje až toľko, tak neviem
kredenc
nálev si varíme "už sto rokov" sami, žiadne zelká iné patlaniny. A umelé sladidlá, to je hádam len pre negramotných
denyany
ja uhorky nezaváram, robieva to moja mama. väčšinou jej asistujem a tak viem, že nepoužíva žiadne zelko a pod. do fliaš dá koliesko cibule, nové korenie, čierne korenie, byľku kôpru, soľ a cukor - toho neviem koľko, ona to už má odskúšané, ten cukor kto ako má rád, prileje za štamprlík octu a zaleje to celé studenou vodou. sterilizuje krátko. jej uhorky nemajú chybu. môj manžel nechce iné a aj ja som len málokde jedla lepšie.
milad
kredenc, zaváraj si ako chceš, so slladidlami, či bez nich. U mňa je toto jediné použitie sladidiel, inak ani necukrím, len medím, na upresnenie. A nemyslím si,že som negramotná. Hoci nezaváram uhorky sto rokov ako ty, iba dvadsaťpäť. Môj recept som ponúkla, nie nútila. Ja sa naozaj nechcem púšťať do urážajúcich debát, ale prosím, neurážaj ani mňa...že negramotných.
cuketa
to zelko, ktoré si kúpil, obsahuje konzervačnú kyselinu a preto sa už uhorky nemusia sterilizovať. Ak si zvyknutý na sterilizované uhorky, tak ich spokojne aj s týmto zelkom sterilizuj, určite budú lepšie - mám s tým dobré skúsenosti
hujerko
dakujem za rady pol varky som nezavaral a pol zavaril tak uvidim co stoho bude
evanaaa
@kredenc , to potom podľa teba sú asi všetci diabetici negramotní, neviem, čo by si robil na ich mieste, úplne by si si odoprel sladkosti, alebo by si aj naďalej používal cukor? Ináč, už je doba modernejšia a nájdu sa aj prírodné nielen umelé cukry-sladidlá. Apropo - slovo negramotný v súvislosti s používaním sladidiel asi nie je na mieste, má trochu iný význam, nie?