Rôzne

Zatiaľ kým ty spíš .

stefanm - fotkastefanm, 14. apríla 2014

Je štyri tridsať a :

Ty spíš, ponorená do snov, čo blúdia sem a tam.
Je noc a padá dážď. Iba ja tu , v kúte kuchyne bdiem a rozmýšľam.

Rozmýšľam a dúfam ,že všetko čo vymyslím pochopíš a schváliš .
V duchu si chystám harmonogram prác na sviatočný Veľkonočný týždeň . Rozdeľujem si povinnosti do denných cyklov , mením termíny a snažím sa všetko si zjednodušiť . Bojujem medzi : a/ urobiť si tradičné veľkonočné sviatky alebo , b/ vypadnúť medzi snobov na Štrbské pleso . Víťazi , ako vždy a/ a ja si do poznámok značím
:
PO :uvariť cviklu a poobede (dojesť čo ostalo z nedele!) dokončiť upratovanie obývačky čo som nevládal v piatok . Kúpiť chren , len trochu aby som musel ísť aj v UT , lebo cestou sa môžem zastaviť na jedno malé čapované+ a nikto (čítaj – manželka) o tom nemusí vedieť , takže nemôže hundrať !

UT :Nastrúhať a rozmiešať cviklu , ísť dokúpiť chren a cestou sa zastaviť na jedno malé čapované+ . Navariť obed : fazuľkový prívarok , ( dusené bravčové kocky , varené zemiaky ) v obchode kúpiť veľkonočné klobásy a cestou sa zastaviť na jedno malé čapované+ !

ST :Doobeda u lekára – doplniť lieky . Obed z UT . Poobede – pravidelné stretnutie s kamarátmi , dôchodcami (starobný , predčasný a invalidný) . Pohľadať parfín (voňavku) s názvom Oblievačka , ktorý mám už vyše dvadsať rokov a to preto , že keď v pondelok voňavkujem ženy tak vrchnák , samozrejme , otvorím ale ten štuplík tam nechám a tak sa mi nič neminie !!
!
ŠT :skontrolovať či je všetko potrebné nakúpené a ak niečo chýba , a to určite bude , tak ísť dokúpiť a cestou sa zastaviť na jedno malé čapované+ . Navariť obed (asi halušky s kyslou kapustou a slaninkou , lebo to manželka miluje a ja milujem manželku!) . Poobede doupratovať byt a večer o 17:00 – kostol - Veľkonočné obrady .

PI : pôstny deň . Uvariť vajíčka na tvrdo , uvariť šunku , pomôcť manželke pri varení tradičnej veľkonočnej hrudky , urobiť zemiakový šalát , upiecť veľkonočný koláč (pásku) , pripraviť košík na posvätenie jedla .

SO :Navariť obed (guláš + domáci knedlík!) , poobede ísť posvätiť jedlá a oddychovať .
NE :pripraviť sviatočné Veľkonočné raňajky , navariť obed (slepačí vývar s domácimi rezancami , rezeň z krkovičky , zemiaky , ryža , uhorkový šalát ). Poobede prechádzka na záhradku , po ceste domov sa zastaviť na jedno malé čapované+ !!!

PO :budíček o šiestej a začať návštevy po rodine , priateľoch a známych a oblievať ženy a chutnať ich šunku a neuraziť ich ak vám nalejú poldeci a vypiť ! Obed : slepačí vývar , ibalgin . Poobede – spať !

Tak sedím v kúte kuchyne a na to myslím , zatiaľ kým ty spíš .




@zareaguj


Diskusia k téme

radost
aaaa..že bych ťa zlomila..??
ja bych radšej tých snobov zvolila..
voľ -v kuchyni-nebyť..ako byť otrokom..!!
bud inovačný..nový mores začni..!!
rob inak-nie ako pred rokom..!!
aaaleeee
kto chce kam...
rada sa na tvoje dokonalé stolovacie foto podívam..
pekný deň..!
:-))
rela
V piatok + sobotu máš pôst aj na jedno malé čapované+? Dôvod? :-)
sovka62
Štefan, úplne perfektný plán, len ho treba inde zverejniť. Navrhovala by som dať ho vytlačiť ako leták pod názvom "Ako môže vaša žena prežiť pokojnú a spokojnú Veľkú noc" a letáky rozniesť do poštovej schránky každej rodiny, ktorá má mužského rodinného príslušníka.
Ženy ťa budú tak zbožnovať, že v budúcich prezidentských voľbách môžeš kandidovať, určite ťa zvolia, veď ich je viac ako mužov.
Za takýto prístup k sviatkom ti odpustia aj tie malé čapované, aj pondelkový návrat domov s mierne lesklými očami a narušenou stabilitou.
babidka
@stefanm , ze sa nehanbis !? Vo velky postny tyzden varit maso?Ist na pivo? A preco uz aj tu hrudku neuvaris sam -ale to nechavas na tvoju manzelku ? To nemas svedomia???
Esteze v ten pondelok urobis to , co sa patri :-)
evanaaa
A čo Zelený štvrtok - nebude špenát? V piatok nejaké filé-rybička a nebude chybička, v sobotu pôst držať ešte do Vzkriesenia - asi do 18.00h......Aj ja mám už rozvrh na nasledujúce dni ale nemám takého manžela ako si ty, @stefanm , čo by ma aspoň čiastočne odbremenil a niečo pomohol. Klobúk dolu pred tebou snímam.........
torticka
Tak toto nesmie čítať môj muž, lebo sú tam malé čapované. Ale ten ostatok sa mi páči. On by radšej veľké čapované. To v žiadnom prípade!
Mňa nechce vziať ani na žiadne pivo, tak nebude ani on. Povedal mi, že som motorizovaná, a také nesmú piť pivo. (mám vozík). Aj tak ma okabáti.
mramar
sovka62 palec hore. Ja mám tiež podobný zoznam, ale je pre mňa a nie môjho muža - bohužiaľ. Ale on mi zase pomôže aspoň s vysávaním