Rôzne

Zapáchajúca voda

janya99 - bez fotkyjanya99, 17. júla 2015

Dobrý deň,

moja otázka sa až tak moc varenia netýka, no trochu predsa áno. Máme doma obrovský problém zo zapáchajúcou vodou, ktorá ma divnú pachuť a cítiť ju chlórom.

Nevedeli by ste mi poradiť niečo na odstránenie týchto nepríjemností?

@zareaguj


Diskusia k téme

milad
Zavolaj na vodárne, upozorni ich na problém. Chlór sa dávkuje automaticky, no automatika vie niekedy aj zlyhať...nech to preveria. Tuším sa chlóruje viacerými spôsobmi a niekedy stačí nechať vodu postáť a chlór z nej sám unikne. Samozrejme, treba to individuálne posúdiť.
sovka62
A je to vodovoda, alebo máte vlastnú studňu? Ak vlastnú určite nepiť, ani z nej nevariť, kým nedáte spraviť rozbor (ak si dobre pamätám v ústave verejného zdravotníctva stojí cca 120€). Môže tam byť znečistenie, chemické, či biologické, jedno aj druhé môže ohroziť vaše zdravie.
Ak je voda z vodovu, bez meškania oznámiť dodávateľovi a kým nebude v poriadku, odmietať platuť vodné.
1x viera1
kakaova
Moji rodičia v dome mali vlastnú studňu a tiež takúto "zapáchajúcu" vodu s pachuťou. Dali si namontovať reverznú osmózu. Je to dosť "drahé" riešenie. Od vtedy sa na varenie a pitie používa len filtrovaná voda. Musím povedať, že je výborná .
Hoď si do googli - reverzná osmóza.
Je to ale piplačka, stále si "nachytať" dostatok vody.
sivka15
Nemusíš mať len reverznú osmózu, môžeš vyskúšať aj vložky KDF, ktoré obsahujú jemne rozdrvený uhlík, ktorý je získavaný spaľovaním kokosových orechov. Tieto vložky odstránia chlór, zápach aj pachuť, tiež niektoré pesticídy ale aj organické kontaminanty. Je to cenovo prijateľné riešenie, a zdraviu to neškodí. Doma to mám nainštalované a som spokojná. :)
marcel83
Reverzna osmoza, resp. jej produkt - osmaticka voda - je zbavena takmer vsetkych mineralov (az 95% ucinnost), cize ak ju clovek vypije, mineraly tato voda okamzite viaze na seba (ma potrebu sa nasytit) a tieto mineraly odobera z tela cloveka. Neodporucal by som ju pit vo velkom mnozstve. Odhliadnuc od toho, ze cez membrany reverzky ide v relativne dlhom casovom horizonte len velmi male mnozstvo osmatickej vody....
kukulienka71
určite by som kontaktovala vodárne,alebo skúsila vzorku od susedov, či aj oni majú rovnakú, teda či je problém len u vás. Chlórovaná voda po odstátí nie je zakalená, ani by nemala zapáchať. Filtre na základe reverznej osmózy tiež neodporúčam, čítala som o nich dosť, mám len negatívny názor o nich, súhlasím s @gabriele a @marcel83.
2010
Asi som uz moc cynicky ale toto vyzera ako daaky vyplod smejdov ?