Rôzne

Zamrazování masa

malina - bez fotkymalina, 18. novembra 2017

Prosím vás,myjete někdo maso,než ho dáte zamrazit do mrazáku?Dostali jsme divinu a je dost od chlupů a drobných kostiček.Manžel by šel do mytí,ale já jsem slyšela,že se potom maso rychleji kazí.A teď babo raď.

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
Casto mrazim, podla toho aka je akcia plus u nas je cely rok teplo. Osobne neumyvam, ale co mi bolo davnejsie poradene. Ked nemam specialne sacky do mrazaku alebo sa mi nechce vakuovo balit. Treba vybrat zo supermarketoveho balenia a nanovo zabalit 2x, jeden krat na tesno, plastikovou foliou a potom druhu vrstu bud do igelitoveho sacku alebo do alobalu. Dovod, maso sa tzv.nespali v mrazaku bude mat lepsiu chut po rozmrazeni a vydrzi dlhsie 2x zabalene. Rozmrazujem pomaly v ladnicke a po rozmrazni poriadne poumyvam v studenej vode.
rulik
ak budeš robiť aj rezne, tak sa oplatí ich pri ukladaní do sáčku oddeliť tak aby sa pri zmrazovaní neprilepili o seba, ľahšie sa potom rozmrazujú a odoberieš len toľko koľko aktuálne potrebuješ, nemusíš rozmrazovať celý balík
haji
@2010 (19.11.2017 11:42)
Paní píše, že má maso od chlupů, roztříštěných kostí /a bůhví od čeho ještě, co pořádně nevidí/, já bych umyla - ať je to nedoporučované. Pravda, říká se, že kde je chlup, tam je chuť, ale to motto mě v jídle nebere. Hezkou neděli!
evanaaa
Mäso zásadne umývam až po rozmrazení, nech by bolo aké, ako som to už aj čítala (rady,ap.), práve kvôli tomu kazeniu, ale nejdem radiť, druhým.....keď ho rozmrazím, potom ho opláchnem, poumývam, o nič neprídem.
astor
Máso umývam, do krabice od trvanliveho mlieka vložím mikrotenové vrecko, naplním mäsom, uzatvorím vrecko, krabicu a zmrazím. Týmto spôsobom sa dá uločiť do mraziaka dosť veľa surovín. A keďže je v krabici , ktorú ešte raz zabalím do mikrotenového vrecka, mäso mi ešte nikdy "nespálilo".
malina
Děkuji Vám všem za názory.Na internetu jsem četla,že nemýt,že maso podléhá rychleji zkáze.Jiný článek zase píše,že umýt.My jsme ho nakonec umyli.Poněvadž byla srnka včera střelená,tak jsme maso umyli a zavěsili do chladu.Dnes jsme zamrazili.Tak snad se nebude rychle kazit.
1x haji
pilcik
Divina sa pred zmrazením zasadne neumýva. Umytím odstránite povlak, ktorý si mäso samo vytvára. Ten chráni mäso od vysušenia a stvrdnutia. To znamená, že ak budete potom mäso robiť, bude suché a tvrdé. Ja ho len očistím vlhkou hanričkou od chlpov a dám do dvoch igelitových sáčkov. Zamrazím nad - 18°C a nechám aspoň mesiac. Potom rozmrazujem v chladničke pomaly. Po rozmrazení už umyjem a dám do pácu, ktorý urobím z celých korenín na divinu. V tom to nechám aspoň týždeň. Potom mám divinu mäkkú a šťavnatú. To je moja rada, ktorú mám od deda a je už mnoho rokov odskúšaná.