Rôzne

Záhada mesačných jahôd

oriesok - fotkaoriesok, 22. júla 2013

Pekný deň priatelia,

pri čítaní receptu z kalendára, čo nám visí v kuchyni na stene som naďabila na jednu zvláštnosť, ba priam záhadu. Možno mi ju pomôžete vyriešiť. :)

Recept sa volá "Miska s ovocným tvarohom" a potrebné suroviny sú: lístkové cesto, mäkký tvaroh, vajce, vanilkový puding, dobre zrelá hruška, hrsť mesačných jahôd, múka na dosku.

Gramáž ani postup nepíšem. Skôr mi ide o tie mesačné jahody. O aké jahody podľa Vás ide?

My s manželom máme niekoľko návrhov :) :
- buď ide o jahody mesiac kdesi "stojace a čakajúce" (no najskôr v chladničke), súdiac podľa suroviny "dobre zrelá hruška"
- buď ide o špeciálnu odrodu jahôd
- alebo žeby o jahody zbierané pri mesačnom svite? :)

Keby však šlo o jahody, čo mesiac v chladničke stoja, sedia či čakajú, nenapísali by to inak? Prečo tiež nie "dobre zrelé jahody"? A vôbec... vydržali by jahody mesiac v chladničke bez ujmy "na zdraví"?

Čo Vy na to?

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
A načo máš manžela? Pri mesačnom svite nazbierajte špeciálnu odrodu jahôd a po mesiaci si urobte "misku s ovocným tvarohom" ...... a keď budete oči pučiť uvidíte čo to je za odrodu.
oriesok
@evusik , ja by som jahody nikdy mesiac v chladničke neskladovala a tobôž by som z nich po tom nič nerobila!!! Môžem byť mladá, ale blbá určite nie som. :) Len ma to zaujalo v tom recepise, tak som sa chcela opytat. :)
Nevedela som, že je taká odroda. Hoci, ako možnosť som to dala, keďže mi to napadlo... Teda, dakujem za vyriesenie "zahady". :)
a @hubata , máš milý zmysel pre humor. :)
Pekný deň dámy. :)
sovka62
Jahoda ako jahoda, ani sa stým netráp,niekto možno písal recept keď bežné jahody nerodili, ale mesačné, alebo stále rodiace áno. Ak sa ti recept páči, pokojne ho sprav z akýchkoľvek jahôd, akurát tie bežné záhradné bude treba pokrájať, tie druhé sú totiž oveľa menšie.
evusik
@orie šok nuž ja som pochopila tvoj príspevok ako nadsázku, preto som aj tak odpovedala... no ale som sa pekne kopla, veď ty si sa normálne urazila :-) pritom si s tým sama začala, tak potom neviem čo chceš?????
evanaaa
Ja som tiež chcela reagovať na jahody mesiac uložené v chladničke - jasné, že je to len vtip, jahody hnijú v nej už po troch dňoch, takže odroda? Ešte som sa s ňou nestretla, ale aj tak má zaujímavý názov, iste niečo hovorí.
oriesok
@sovka62 , ďakujem za komentár. Áno, keby som recept robila, určite z jahôd, ktoré poznám a ktoré sú dostupné.
@evusik , zrejme došlo k nedorozumeniu. Ja som povahy veselej :), takže o urážaní ani slova. :) Reagovala som len na Tvoj smutný smajlík. Zrejme som si ho ja zle vysvetlila. Diskusie vytváram, aby som sa niečo dozvedela, naučila. V tejto si mi dala odpoveď práve Ty. Takže ešte raz ďakujem. :)
@evanaaa , tak sme sa niečo nové dozvedeli. :)
Pekný deň všetkým, priatelia. :)
evusik
@oriesok v pohode... keď mne tvoj príspevok zaváňal smiechom, tak ma potom trošku zarazila tvoja odpoveď... som rada, že to takto dopadlo :-)
oriesok
@evusik , i ja som rada, kedze si Ta vazim ako kucharku, si sikovna, zrucna a s laskou tvoriaca a taku kombinaciu ja ocenujem. :) No a plus ten krasny havinko na Tvojej fotke a laska k opere.. :) Mame spolocne zaluby, zda sa. :)