Zdravá výživa

Vždy som vedela, že tí Rusi majú viac rozumu... :)

sjuz - fotkasjuz, 27. marca 2012

Veľmi milo ma to prekvapilo. Kiež by aj u nás mali kompetentní viac rozumu - alebo že by to bolo o dopyte....?



V Rusku zakázali a zavírají všechny McDonald’s

U více než 700 kontrol v síti restaurací McDonald dospěli k závěru, že fast food způsobuje nenapravitelné škody na zdraví Rusů,a genetické Vady.




Mnozí obyvatelé měst věří McDonald milovanou instituci. Cheeseburger, hamburgery, fishburgi, zmrzlina, francouzské hranolky ... vzácné štěstí, že ochutnali rychlé občerstvení, a většina neumí představit svou existenci bez něj. Obědy, svačiny, večeře, setkání - a to vše ... ale po roce v Rusku, bude McDonald síť přestane existovat. Nicméně, příběh o uzavření řetězce rychlého občerstvení opakovat od samého počátku v roce 2012 ve Švýcarsku byly zavřeny všechny restaurace McDonald. Několik evropských zemí byli požádáni, aby pomoc při likvidaci zařízení, které prodávají rychlé občerstvení.

Někteří odborníci byli mylně domnívají, že rozhodnutí uzavřít McDonald v Rusku je spojen se vstupem do WTO. Ale ve skutečnosti to všechno dopadlo úplně jinak, s mnoha službami v Rusku a už se ukázalo jako dobré důvody pro vyloučení řetězce rychlého občerstvení.

Ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci s Rospotrebnadzor v roce 2011 strávil více než 700 kontrol v síť restaurací McDonald a dospěl k závěru, že fast food způsobí nenapravitelné škody na zdraví Rusů, a už není místo v zemi, kde bohatí mají vlastní kuchyni. Kromě toho jsou fast food řetězce zřídka prosazena hygienické normy, porušil trvanlivost výrobků a technologií vaření.

- Byli jsme pozorně sleduje řetězec rychlého občerstvení McDonald, - řekl novinář FogNews v Rospotrebnadzor - předepsané sankce, vyrobené předpisy nezbytné pro dosažení souladu se zákonnými předpisy, ale dodržování požadavků v 6 z 10 případů a zůstal na papíře. Mnohokrát naši odborníci nabízeny úplatky a vyhrožoval smrtí, ne-li vyřešit i nadále pracovat. V roce 2010 se ke studiu na problém rychlého občerstvení se podíleli na ministerstvu zdravotnictví. Téměř dva roky jsme samostatně studoval tento problém, a loni se připojilo k úsilí. Na začátku března 2012, jsme se rozhodli, že řetězec rychlého občerstvení McDonald je ve své současné podobě již pracovat na území Ruské federace.

Osud McDonald byl již vyřešen: Společnost dostala devět měsíců, aby zajistily, že všechny role práce, aby se na zařízení, propouštět zaměstnance a dodržovat všechny právní náležitosti. 15. března 2012 právníci McDonald podali žalobu proti ministerstvu zdravotnictví a Federální služby v naději, že vyhrát případ. Ale i pokud se tak stane, bude řetězec s rychlým občerstvením ještě nakonec odstraněny. Ale právníci Rospotrebnadzor věří, že McDonald ztratí to: příliš mnoho porušení dopustil zaměstnanců.

V pondělí 19. března odletěl do Moskvy, američtí představitelé mají McDonald v naději, že k vypořádání všech formalit a získat právo pokračovat v práci v Rusku. Podle zpráv v americkém tisku, se strany nedokázaly dosáhnout přátelského: Rusko trvá na zavření McDonald ve vztahu k poškození zdraví Rusů, který přináší rychlé občerstvení.

Uzavření je také vztahují všechny ulice stánků, které prodávají shawarma, vycpaniny palačinky a grilované drůbeže. To však neznamená, že výše uvedené nádobí zmizí úplně: mohou být připraveny pouze v uzavřených prostorách. Dne 1. září 2012 bude právo vydávat tyto produkty pouze specializovaná stacionární body, připojení k zásobování vodou a kanalizace. Plocha prostor nesmí být menší než 12 metrů čtverečních."



Read more:  www.dolezite.com/V-Rusku-zakazali-a-zaviraji-vsechny-McD...

@zareaguj


Diskusia k téme

samanka
@sjuz absolútny súhlas, nič by sa nestalo, keby McDonald skončil aj u nás. @julica možno to nie je len o strave, ale nebude im chýbať. Môj syn, keď bol malý, neobišiel McD v žiadnom meste. Dnes si ani nespomenie, dokonca sa doma aj stravuje. Nechce chodiť do reštaurácií, len vo výnimočnom prípade. :-))))
samanka
...a zabudla som dodať-nekupuje sdi jedlo ani vo fastfoodoch..
julica
Ja som v mekáči bola dokopy tak trikrát na zmrzlinu. Len zo strany Ruska sa mi to zda ideologicky boj proti USA... Objektivne proti McD nemozu nic mat - ani v tom texte sa nic poriadne nepise. Vyprazaju aj Rusi, aj Slovaci, zemiaky, mäso, pečivo... Nic nezvycajne, vzdialene prototypovemu stravovaniu... len vsetky zlozvyky sa pretavili do nenavisti voci vonkajsiemu nepriatelovi, na ktoreho sa lahko ukazuje prstom.
sjuz
inak, @julica - je jasné, že za tým môže byť všeličo, a ja osobne to vítam:)), pretože USA mám už plné zuby...ale dôležitý je výsledok:)), no nie?
@2010 - som zvedavá, ako to nakoniec celé reálne aj bude...
sjuz
@zirafinka1 - je to možné....no v každom prípade by to bol odvážny krok, a možno je to prvá lastovička do budúcnosti:)) a niekto sa toho chytí....ale asi som len priveľká optimistka:)!
alena45
ja som všeobecne proti zákazom, každý sa môže rozhodnúť sám.
marianne69
ja by som suhlasila s @alenou45 ,je nakazdom ci tam ide, alebo nie.Ale nech ich nechaju aspon v mertopolach,lebo ked nemozem najst toalety,tam ma pustia vzdy:-D
afataga
tiez som to citala a tlieskam :-) ano kazdy sa moze rozhodnut sam, co bude jest, ale ked z toho chory potom to uz jedno nie je
babidka
len aby ste neboli sklamani .-)))) pokial viem , tak najviac sa k pravde blizi @2010 - McD mieni otvorit dalsie a dalsie restauracie nielen v Rusku .....-) No a uplne suhlasim s @alenou - je to vec slobodnej volby ci pojdem do McD alebo nie .
jarunka
Je to velke lakadlo hlavne pre deti. Nase nvucata boli mozno vsehovsudy mozno 4 krat ale vzdy ked idu tak to je velke nieco. Mne by vobec nechybali, ale niektory sito pochvaluju, ze je to vyhodne ked sa cestuje.
monika29875
Priateľ robil v Mc Donald a to čo mi hovoril a ukázal zakázané fotky, uz asi len poviem - NIE neprosím.
evanaaa
Ja som bola v McDonalds asi dvakrát a to, keď som vyhrala 10 kupónov, každý v hodnote 100 sk, bolo to asi pred 12-mi rokmi, ale väčšiu časť som rozdala rodine a dva som si nechala - raz som šla so sestrou a druhý raz z dcérou, im som tiež dala kupóny, ale nejako ma to nenadchlo, len som sa chcela presvedčiť, čo je na tom také, že to láka davy ľudí. Keby aspoň bolo cenovo viac dostupné, ale.....
2010
Kazdy kdo zacina daco robit ohladom stravovania by si mal ako povinne citanie precitat historiu McDonalds , ( vo firme kde som robil to bol darcek k Vianociam ) potom by bolo ovela menej nemoznych restauraciu ako tu pise prispevok o pod tym to. McDonald nauci systemu , organizacii a discipline atd. a robia daco dobre ked sa 50 rokov zamestnavaju vo vyse 30 000 prevadzkach cez 400 000 ludi.
PS: Pre McDonald nerobim a chodim tam skor ked nie je cas na mc wrap robia aj take a netreba sa napchavat hranolkami, inac McDonald ma velku cast zo svojho prijmu cca 3 billiony Eu z realitnej cinnosti, nie len z burgerov.



mauosko
Dopad na zdravie konzumentov je, aký je. Ja si však skôr myslím, že týmto ťahom sa skôr uvoľňuje trh pre iných, možno domácich podnikateľov. Keby to malo byť len z dôvodu zdravia občanov, tak by zakázali aj samohonku a cigarety. Čo by robili pri výpadku daní z tejto komodity? Takisto musia nahradiť aj výpadok po fastfoodoch. Je však otázne kým. Však uvidíme.
marikafil
Asi to bude hoax, ale inak súhlasím s Alenkou - je to každého vec, ako sa stravuje - a McD rozhodne nie je to najhoršie ani v našich končinách. Hranolky doma nerobím, ani mäso nevyprážam, ale keď sa tak 3x do roka zastavím práve na hranolky u meka, myslím, že ma to nezabije, ale naopak - zachráni pred umretím hladom. A keby to malo až taký zlý vplyv na zdravie (čo je teda všetkým vládam na svete šumafuk) tak by mali skôr zakázať cigarety a alkohol.
stacy77777
Aj ja súhlasím so SJUZ,určite je na každom kde a ako sa rozhodne stravovať,ale USA mám tiež už plné zuby. A čo mi vadí najviac,že sa učia naše deti a mladá generácia vzhliadať k nim ako ku polobohom.Veľmi nerada chodím aj do supermarketov/v jednej sieti som pracovala 4 roky/ a keď nahliadnete do zákulisia a politiky týchto sietí,aj tí silnejší majú dakedy chuť vykopať ich z krajiny. Ja si radšej nakúpim v maličkom obchode u "slováka",nevidím dôvod,prečo by všetky naše ťažko zarobené peniaze mali ísť von, európskym a americkým multimilionárom.