Rodina a deti

Výlet

lenka0 - fotkalenka0, 16. novembra 2014

Mám 4-ročnú dcérku a netuším čo v takomto sychravom počasí mám pre nu zorganizovať aby sa nenudila prosím podadte mi nejaký výlet pre nu alebo niečo aby nesedela len pri telke a tablete.
Dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

finczi
Bábkové divadlo - ak máte možnosť... Deti ho milujú.
rulik
u nás zaberá ZOO v každom ročnom období
evanaaa
Moja malá pravnučka ( tá, ktirú mám na rukách) má tri roky ( mala v auguste) a po krátkom pobyte v škôlke ostala doma, bola nachladnutá, vnučka ( moja - jej mama) ju všelijako zabáva. Spravili si napriklad " tvorivú dielňu" - kúpila jej plastelínu a aj temperky a tvorili - na veľkom papieri ( výkrese?) rozloženom na zemi spolu maľovali.......a hrali sa aj nejaké hry. Proste, treba vymýšľať, zapojiť fantáziu, alebo si zaobstarať knižku, ktorá pomôže, je dosť takých s kreatívnymi nápadmi, stačí len do kníhkupectva.
nadia56
@lenka0 , podla profilu si z bratislavy, ked si prestudujes tuto stranku, najdes odpoved aj na svoju otazku, vyberies si tam program presne pre tvoje dievcatko, ved ty ho najlepsie poznas, co malicku zaujima, akym aktivitam sa najradsej venuje / okrem pc a tabletu ovsem /, co jej urobi najvacsiu radost, popripade si sadnite spolu k pc a nech si vyberie sama, moznosti v bratislave je naozaj vela, mozno ani netreba hladat a vybrat sa von krmit labute, popozerat lode v pristave alebo zajst na nejaku dobrotku do cukrarne,
pripajam link a prajem obom krasny predlzeny vikend ☺
 www.bratislava.sk/vismo/o_utvar.asp?id_org=700000&id_...
egresik
Ja som z BA... davam par napadov, ktore my vyuzivame: v Palace zlate piesky BUPI- je to inetierovy areal na hranie (my mame problem odist), rada chodi pozerat lode ( napr sa prejist po niektorom moste, aj vlaky (zvyknem vystiehnut akciu zeleznic, ked ide parny vlak z hlavnej stanice do petrzalky alebo devinskej a spat), nejaku dobru kaviaren, cajovnu, cukraren s detskym kutikom, aj sychravom pocasi chodievame von, zoologicka je tiez fajn , ma aj vela pavilonov vnutornych, bibianu sme este neskusali, pripadne plavaren skusit, dokonca nasej sa paci aj cesta mhd ;)
abdul
4 ročná a tablet ? Zaujímavé, ale ... .
smejkad
no, @abdul , to mas tak
ked niekto zije v meste, kde na kazdom stvorcovom kilometri je nejaka atrakcia pre deti ( ZOO, interaktivna vystava, materske centrum, ihrisko, detske centrum, detsky kutik, divadlo, park, jazierko s vodnymi vtakmi, alebo hoci len vyklady so svadobnymi satami - moja to doteraz miluje obzerat a potom kreslit) a ked v takomto prostredi clovek nevie, co so 4 rocnym dietatom...
co takto prestahovat sa na par tyzdnov do lona prirody, bez elektriny, so vsetkym, co k zivotu potrebujes?
mozno potom by clovek dokazal objavit seba a svoje dieta
kukulienka71
nechodí do škôlky?:-) tam by jej bolo najlepšie. Nám sa osvedčili v tomto počasí vnútorné ihriská, v našom meste síce nie je, ale v N. Zámkoch ich je aj viac. Za pár eur sa vyšantí v skákacom hrade, preliezkach a ked sú tam aj iné deti, bude sa iste dobre cítiť tých pár hodín. Zvieratká sú tiež dobrý program, zájdite do Tropicária, alebo na nejakú nedalekú farmu, kde je možnosť obzerať, či kŕmiť zvieratká. V sobotu sme zabili čas v Ikei, bolo tam veľa detičiek, veľa podnetov:-) plaváreň je tiež určite aj vo vašej blízkosti, deti milujú vodu. Obzri sa po programe v centre voľného času, kde bývaš. Ak máme málo času, stačí nám aj Macko pusík, Šikovníček, či spoločenské hry, náš nový objav je Dobble a pred pár dňami som učila dcérku hrať klasické karty, hry, ktoré pochopí dieťa jej veku, cvičí si pohotovosť, postreh a nasmejeme sa pri tom:-)) alebo si zaobstarajte škrečka, bude mať milú spoločnosť:-) Pekný deň vám prajem:-)
mariamka
deti v tomto veku sa najlepsie vyblaznia vo vode, je problem ich z nej dostat, a potom este zvieratka, alebo Lego, ale to skor chlapci, a Pexeso, to im ide najlepsie, alebo aj Playstation, ale to sme zas u tej techniky
pusta
rozprávka v kine, bábkové divadlo, určite krytá plaváreň, kde bude viac detí v jej veku...možností v a je naozaj veľa.
rea1
ak nie je chorá, dobre vhodne obliecť, obuť čižmy a ísť do prírody - niekam do parku, napr. do Medickej a pod., zbierať pekné farebné listy rôznych tvarov, doma ich lisovať, sušiť a obkresľovať alebo na ne vodovkami domaľovávať iné farby. alebo - nastúpiť na mhd a ísť na konečnú. to je jedno, kam, len nech je to ďaleko. a na konečnej si spraviť prechádzku, nájsť nejakú tú prírodu, potom cukráreň alebo si so sebou zobrať nejaké "neobvyklé" jedlo, u nás to bývali obložené chlebíky so všetkým, čo k tomu patrilo, najesť sa vonku na lavičke a opäť sa odviezť niečím domov. to ti v pohode zaberie pol dňa a dieťa bude spať ako vo vate. a ak chceš zabiť väčšiu časť dňa, choďte vlakom trebárs do malaciek, do pezinka alebo kamkoľvek okolo bratislavy. to mám odskúšané s tromi deťmi. a vieš, ako sa hovorí: niet zlého počasia, sú iba zle oblečení ľudia. :-))
pipnat
veď aj doma je možné dieťa zabaviť, nielen dať mu tablet a nechať ho pozerať tv...priznávam, občas, keď potrebujem niečo porobiť, aj u nás to fičí...max. však hodinku denne...inak máme doma plastelíny, kreslíme, maľujeme, vaľkáme cesto, čítame si.....:):)ale keďže mám deti dve - dievčatká - 8 a 5 ročné, vedia sa už pekne pohrať spolu a teraz u nás najviac letí lego friends:)....
lenka0
Dakujem vám všetkým za nápady už u nás frčí každý piatok krytá plaváreň po škôlke :)
linda223
Tiež by som dala nejaký šport, či už plaváreň ako si zaviedla alebo tanečná. Ak nejaké hry, tak kryté detské ihrisko. Moje deti mi povedali, keď sme boli na detskom ihrisku prvýkrát, že je to ich najlepší deň v živote. Tá radosť v očiach sa nedala zaplatiť, už som od dojatia myslela že tam budeme chodiť každý deň.
gabona1
My za zlého počasia chodievame do tých veľkých herní, tam sme aj tri hodiny. My si dáme kavičku a malý sa tam prehrá s inými deťmi. Prípadne divadlo, plaváreň...
bracanovicjasmina
@Mojim detom som kupila knihu “origami”,robili sme z papieru skoro všetko čo ich zaujimalo,niekedi sme použivali farbički,niekedi sme šily šaty za babke,to už bi si vibrali ked zistime čo mame v dome a že sa naladeny pre to.Rospravky taktiež pomahaly.Ak nechcete vist z domu,to je niečo čo bi Vam mohlo pomoct.
strucik
@Bracanovicjasmina (24.12.2017 10:44)

Tak to je fakt super typ na knyhu pre dety, niektorím dospelím bi zase mohly pomuocť aj Pravydlá slovenského pravopysu, ale aj iné knyhi sú veľmy dobré ako darčeki, napr. detektývki.