Rôzne

Vracia sa komunizmus?

martanka - bez fotkymartanka, 21. mája 2014

Dnes som hľadala niečo rýchle pod zub a našla som toto:

 povvi.com/heb-je-deze-al-gehoord/...


Aj som sa nasmiala, ale nakoniec ma napadlo: ide komunizmus späť alebo sa vracia zo Západu? Lebo to, čo opisuje článok a dokazuje fotografiou, mi presne tak príde: kaleráby do hlavy :)

@zareaguj


Diskusia k téme

kimlo
Myslím že sa pomýlil nejaký brigádnik z komunistického východu pri balení a etiketovaní reďkovky, alebo to spravil zámerne ako pomstu kapitalistickému vykorisťovateľovi. :-)
sovka62
Myslím si, že menší farmár si nemôže dovoliť etikety s obrázkom každej zeleniny, ktorú na trhu ponúka. Takže obrázok bude "univerzálny" pre všetky druhy zeleniny a nápis, ktorý sa zrejme tlačí na hotový podklad, informuje zákazníka čo konkrétne má vo vrecku pred sebou.
tomas
@martanka a čo s tým má komunizmus? alebo vtedy boli všade ilustračné obrázky na tovaroch? (neviem, nepamätám si)
smejkad
ja tomu rozumiem tak, ze myslela celkom poslednu vetu - kaleraby do hlavy :-)
methi
Tiez si myslim, ze obrazok je univerzalny a nema znazornovat konkretku zeleninu v tom baleni.
evanaaa
Ani ja neviem, čo to má spoločné s....... vidím, je to stránka Zuzanky, ale tiež si myslím, že je to všeobecné znázornenie, že tam je istý druh zeleniny, pokiaľ je známa, horšie pre nás by bolo, ak by bola bez názvu nejaká, pre nás neznáma, cudzokrajná a nevedeli by sme, čo vlastne kupujeme.
evanaaa
Aha, asi by som si mala preložiť a prečítať aj článok, lebo Zuzka píše vtipne......
martanka
@tomas , no v komunizme sme tiež museli tvrdiť, že biele je čierne a naopak, či nie? A to čo píše, berie podľa štýlu s humorom, veď je to jasné z textu. A na fotke je presne to, čo kúpila: redkvička v balení s etiketou znázorňujúcou papriku a paradajky. V marketingu sa tomu hovorí klamlivá či zavádzajúca reklama, nie? Ale v každom prípade ide o zábavu na tom balení :-)
svedka
Obrazok je len ilustracny a toto teda nie je jediny vyrobok-ved tam mas jasne napisane,ze su to redkovky.
elixir
Na niektorych mliekach byva obrazok kravicky na pasienku, to asi ked ho otvorim, tak mam mat tu kravicku s pasienkom doma, alebo ako? :)
qaroh
Nemusíte sa báť...komunizmus nikdy neexistoval a žiaľ pokiaľ bude človek človekom ani existovať nebude...