Rôzne

VIŠNÍ košík .... recep chýbá

gordonko - fotkagordonko, 7. júla 2013

poradte mi prosím čo najskvôr recept na višne v domácej pálenke .... bez rumu ...googlle skjlamal

@zareaguj


Diskusia k téme

havino
nááále, no ako ti to, mne ju vždy robievala, no teda robievala, dostala som od susedy, babičky, viem, že nerobievala s rumom, lebo dedko pálil dávala to, ale aj s vodkou ju robievala a myslím, že klasicky, ako s rumom sa robí tak aj s vodkou....
havino
griotku som mala na mysli, že mi dávala :-)
radost
@gordonko
daj si do guglu: domáca griotka..a vyhodí ti viac receptov..nielen s rumom..aj so slivovicou=to by som nerobila...aj s vodkou...z domácej by som najskôr zaliala jablkovicou...slivovicou nie-bo má špecifickú vôňu i chuť...
aj my máme višne-ale tento rok sú veľmi malé...asi tiež dám do pohára a zalejem...
soncya
boožinku, perfektný recept na višňový džem a chýbajú višne. presne naopak ako ty @gordonko. včera som robila akurát čerešňový, tých tu máme kopec... :)
slawi
Gordonko moja mama robieva takto: do velkej 5L flase s plastovym uzaverom vrstvuje visne a krystalovy cukor tak od oka a zavrie. Takto to necha stat pokial sa nevytvori stava az po vrch. Trva to take 2-3 mesiace. Potom zleje stavu a zmiesa s vodkou podla toho aku silnu tu griotku chce mat. Visne necha vo flasi opät zavrie a vytvori sa tam alkohol. Takto to stoji az do vianoc a potom visnami plnime rumove gulky.
Pracne to nieje vyskusaj a uvidis :)
gordonko
@rennatte .... ten recept som videl ...moc ingrediencí , hlavne takých čo som nemal doma po ruke a nepáčil sa mi , hladal som jednoduchý ...višne , cukor , palenka.....
gordonko
@slawi ...dakujem , višne som už minul....čo z toho bude neviem ,robil som ako ma napadlo, iba neviem čo z toho bude..... nechajme sa prekvapkať čo z toho bude po 6 - 8 týždňoch ...asi najvätšia chyba bude vtom ,že okrem litra pálenky som nato nalial pol litra vody .....
hubata
Ja súhlasím s @havino , že namiesto nenávideného rumu môžeš použiť iný alkohol: vodku, gin..... aký len chceš. Ja som robila tak, že ako ovocie dozrievalo tak som ho odkladala do 5 l pohárov, osladila, pridala celú škoricu, pár klinčekov a zaliala alkoholom (voľakedy sa dal kúpiť aj čistý lieh, neviem či aj teraz). A bolo po paráde .... ovocie som vybabrala do koláčov a chlapi vypili alkohol keď im bolo zima v lete pri táboráku.