Višňový likér

lubjak - bez fotkylubjak, 26. júna 2011

vytiahla som staručkú kuchársku knihu od Márie Janků - Sandtnerovej.

Suroviny

2 kg
3 ks
3 cm
kúsok
1 dkg
5
4 celá
3 cm2
1 l
1/4 l
40-50 dkg




Postup

  1. 1

    Pekné višne umyjeme a usušíme na site.Potom ich dáme do uhorkovej fľaše,pridáme k nim 5višňových jadier,figy,celú škoricu,ďumbier,hrebíčk,v cukre naložený puškvorec/nakladá sa ako pomarančová kôra/,v cukre naloženú pomarančovú kôru,kúsok citrónovej kôry/bez vnútornej bielej dúžiny/,sladké mandle,ražnú pálenku,čistý lieh a tlčený cukor.Všetko dobre premiešame a dáme na 6týždňov na slnko.Potom zlejeme likér do fliaš,uzavrieme a uložíme.Z višní môžeme ešte raz pripraviť likér a to rovnakým spôsobom.Miesto pálenky môžeme dať liter koňaku.

Diskusia k receptu

hubata
Mhmmm...... nemám višne! A koľko % to tak môže mať 30?
Pre istotu to uložím do KK, aby sa mi to nestratilo
lubjak
kolko percent ,to veru neviem ,ale typujem ,ze to zavisi od cistoty alkoholu.Pacil sa mi tento recept.Aj ked nemam visne ani puskvorec,mozno inspiruje dalsie varechacky.
Klarika,ak skusis,daj vediet ako liker dopadol.
sisok
Ahoj, neviem ako sa na teba nakontaktovat ohladom nasho komorneho stretnutia s nazvom Makronky :) este stale si za, aby sme vyskusali? Sme zatial 3, Andrea Cervenkova z varechy a my dve. No a kde a kedy?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia