Ahojte, rada by som vedela, čo si myslíte a aké máte informácie o tom, ako sa vyrábajú kvasnice a čo to vlastne za potravinový produkt je, keď je všade tak ospevovaný. Ďakujem za každý názor .
@zareagujDiskusie
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 0 zatiaľ bez komentárov
- Sovka62: Kukurica s makom 5 najnovší komentár 14. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 234 najnovší komentár včera 18:53
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 15 najnovší komentár 12. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 234 najnovší komentár včera 18:53
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 28 najnovší komentár 16. februára 2025
- Siisa: Vie niekto čo sú v skutočnosti kvasnice - droždie ? 10 najnovší komentár 15. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 5 najnovší komentár 14. februára 2025
- Elalea: Jazvečia masť 31 najnovší komentár 13. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 136 najnovší komentár včera 18:53
- Sovka62: Kukurica s makom 5 najnovší komentár 14. februára 2025
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 4 najnovší komentár 12. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Veľkonočné rezy +fotopostup
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne +video
-
Farmárske šišky (Bauernkrapfen) +video
-
Medové jablkové krémové rezy +fotopostup
-
Jablkový koláč s orechovým a lístkovým cestom +fotopostup
-
Vláčna jablková torta s čoko-jogurtovou polevou
-
Kôprová omáčka so zelerovými fašírkami a s bezlepkovou knedľou
-
Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
-
Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Paprikové kura s ryžou z jedného pekáča VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Víkendové varenie: 10 receptov z kyslej kapusty. Klasické strapačky, ale aj netradičné rizoto či zemiaková roláda
-
Na každý deň: 10 jednoduchých koláčov, v ktorých zahviezdia všetky vaše džemy
-
Porazte neduhy: Židovský penicilín, zázrak či bojovníčka proti chrípke. 11 receptov na polievky, ktoré liečia
-
Chutné voľno: Čo variť deťom cez jarné prázdniny? 10 tipov na jedlá, ktoré milujú
-
Lákavé a lahodné: Recepty na najlepšie zákusky s bielou čokoládou. Na slávnostné príležitosti, aj jednoduché bez pečenia
-
Pre celú rodinu: Cestoviny, ktoré milujú všetky deti, jedlá z jedného pekáča aj sýta polievka. 11x sobotný obed z mletého mäsa
-
Nehodí sa len na kašu: 10 receptov na nenáročné koláče z detskej krupice
Netvoří žádné pravé myceliální struktury, pouze pseudomycelium, které se podobá koloniím jednobuněčných organismů.
Kvasinky jsou hojně využívány v potravinářství a biotechnologiích. Používají se například při výrobě vína, piva nebo chleba. Kvasinky pro kávu a kakao mají ale větší biodiverzitu.[1] Využívá se jejich schopnosti kvašení. Jsou ale mezi nimi i původci nemocí, jako je např. Candida albicans.
Kvasnice sú zmesou stoviek bakteriálnych mikroorganizmov. Obsahujú jednobunkové mikroskopické huby (Saccharomyces cerevisia) a iné živé kultúry, ktoré majú značný vplyv hlavne na trávenie. Najúčinnejším droždím je obyčajné kockové alebo sušené. Menej účinné sú pivovarské kvasnice.
obsahujú vitamín B a D, železo, meď, minerálne soli, enzýmy, vlákninu a esenciálne kyseliny.
Hnojíš kvietky izbové či vonku na záhone ?
Kvasnice, resp. droždie, sú v skutočnosti akýmsi živým organizmom, alebo zmesou mikroskopických živých organizmov. Obsahujú živé zlisované kvasinky Saccharomyces-cerevisiae, ktoré patria medzi jednobunkové huby, viditeľné len pod mikroskopom. Ich názov je odvodený od slova cukor /saccharo/ a od slova huba /myces/.Rod cerevisiae znamená v latine pivné.Čerstvá kocka droždia a jeho sušená varianta sú rovnako „živé“. Mnohí si mýlia kvások s droždím,aký je rozdiel medzi nimi a presnú výrobu kvasníc nájdeš tu detoxikujem.sk/a/kvasok-vs-drozdie-48/...
Hmm, tak toto sú fakt cenné informácie. Ďakujem pekne za ten link. Zaujímavé veci sú tam. Takže tie kvasnice nie sú až taká dobrota ako sa všade o nich píše. Nieje asi nad dobrý ražný kvások našich starých materí. Už iba taký chlebík pečiem :) ĎAKUJEM ešte raz !!!
fakt? mne to davali ako decku jest surove s jablkom...v jednej ruke drozdie, v druhej jablko ;-) Dnes sa mi pri tomto Tvojom komentari vynorila tato davno zabudnuta spomienka... Bol hlboky socik a nastastie mi to neuskodilo ;-)
Potravinárske droždie
Pekárske droždie (iné názvy: droždie, pekárske kvasnice, kvasnice) je masa, ktorá pozostáva z lisovaných a/alebo sušených určitých kmeňov z druhu kvasinka pivná (Saccharomyces cerevisiae), a ktorá sa používa na kysnutie cesta. Spomínané kmene rozkladajú cukry prítomné v ceste na oxid uhličitý a etanol. Iné kmene druhu kvasinka pivná sa používajú napr. ako pivovarnícke kvasnice. V minulosti bolo pekárske droždie získavané ako odpad pri výrobe piva, od 20. rokov 20. storočia sa na jeho výrobu používajú melasové zápary živých kvasiniek.
Ako ti to malo uškodiť? Ja si pamätám ako to jedli čerstvé mamičky na pôrodnici, keď sa im nechcela rozbehnúť tvorba mlieka. Nakoľko im to pomohlo neviem, ja som to neskúšala, ale rozhodne to žiadnej neuškodilo a ani ich bábätkám.