Ahojte, rada by som vedela, čo si myslíte a aké máte informácie o tom, ako sa vyrábajú kvasnice a čo to vlastne za potravinový produkt je, keď je všade tak ospevovaný. Ďakujem za každý názor .
@zareagujAhojte, rada by som vedela, čo si myslíte a aké máte informácie o tom, ako sa vyrábajú kvasnice a čo to vlastne za potravinový produkt je, keď je všade tak ospevovaný. Ďakujem za každý názor .
@zareaguj
Netvoří žádné pravé myceliální struktury, pouze pseudomycelium, které se podobá koloniím jednobuněčných organismů.
Kvasinky jsou hojně využívány v potravinářství a biotechnologiích. Používají se například při výrobě vína, piva nebo chleba. Kvasinky pro kávu a kakao mají ale větší biodiverzitu.[1] Využívá se jejich schopnosti kvašení. Jsou ale mezi nimi i původci nemocí, jako je např. Candida albicans.
Kvasnice sú zmesou stoviek bakteriálnych mikroorganizmov. Obsahujú jednobunkové mikroskopické huby (Saccharomyces cerevisia) a iné živé kultúry, ktoré majú značný vplyv hlavne na trávenie. Najúčinnejším droždím je obyčajné kockové alebo sušené. Menej účinné sú pivovarské kvasnice.
obsahujú vitamín B a D, železo, meď, minerálne soli, enzýmy, vlákninu a esenciálne kyseliny.
Hnojíš kvietky izbové či vonku na záhone ?
Kvasnice, resp. droždie, sú v skutočnosti akýmsi živým organizmom, alebo zmesou mikroskopických živých organizmov. Obsahujú živé zlisované kvasinky Saccharomyces-cerevisiae, ktoré patria medzi jednobunkové huby, viditeľné len pod mikroskopom. Ich názov je odvodený od slova cukor /saccharo/ a od slova huba /myces/.Rod cerevisiae znamená v latine pivné.Čerstvá kocka droždia a jeho sušená varianta sú rovnako „živé“. Mnohí si mýlia kvások s droždím,aký je rozdiel medzi nimi a presnú výrobu kvasníc nájdeš tu detoxikujem.sk/a/kvasok-vs-drozdie-48/...
Hmm, tak toto sú fakt cenné informácie. Ďakujem pekne za ten link. Zaujímavé veci sú tam. Takže tie kvasnice nie sú až taká dobrota ako sa všade o nich píše. Nieje asi nad dobrý ražný kvások našich starých materí. Už iba taký chlebík pečiem :) ĎAKUJEM ešte raz !!!