Ahojte, rada by som vedela, čo si myslíte a aké máte informácie o tom, ako sa vyrábajú kvasnice a čo to vlastne za potravinový produkt je, keď je všade tak ospevovaný. Ďakujem za každý názor .
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 25 najnovší komentár dnes 17:44
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 6 najnovší komentár včera 18:50
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 6 najnovší komentár dnes 14:52
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 6 najnovší komentár 29. novembra 2024
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 10 najnovší komentár 24. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 25 najnovší komentár dnes 17:44
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 6 najnovší komentár dnes 14:52
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 261 najnovší komentár dnes 11:46
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 6 najnovší komentár včera 18:50
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 6 najnovší komentár 29. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 120 najnovší komentár dnes 11:46
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 25 najnovší komentár dnes 17:44
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 6 najnovší komentár dnes 14:52
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 6 najnovší komentár 29. novembra 2024
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 6 najnovší komentár včera 18:50
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín!
- Smotanový vajíčkovo-mrkvový šalát +video
- Nahé orechové štangle s jablkami
- Hovädzí stroganov
- Losos s krémovými zemiakmi
- Bezlepkové vianočné medovníky Liana - ihneď mäkké +video
- Bryndzové halušky s cibuľkou a so slaninou
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Ako z papierových tanierov vyrobiť škatuľky. Hodia sa na servírovanie aj na výslužku VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Rýchla pečeňová paštéta, perfektná na chlebík aj na lokšu VIDEO
- Vanilkové mini veterníčky s marcipánom a višňovým džemom VIDEO
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Skúste a neobanujete: Top recepty, ktoré zabodovali na Vareche minulé Vianoce. Dobrá inšpirácia, keď neviete, čo na sviatky upiecť
- 7+7 receptov: Čo variť a piecť tento týždeň? Slané a sladké tipy na bežné dni aj prvú adventnú nedeľu
- Vôňa zimy: 10 receptov na perníkový koláč, úplne obyčajný aj vyparádený na vianočný stôl
- Lákavá ponuka: Starodávny, z jednej misy aj ako trdelník na plechu. 11x orechový koláč na víkend
- 11x makový koláč: Sviatočná štóla, pité aj opité a nezabudli sme ani na rýchlovky pre lenivé gazdinky
- Vďačný eintopf: 12x obed z jedného hrnca. Navarte chutné jedlo, ktoré vystačí pre celú rodinu aj na dva dni
Netvoří žádné pravé myceliální struktury, pouze pseudomycelium, které se podobá koloniím jednobuněčných organismů.
Kvasinky jsou hojně využívány v potravinářství a biotechnologiích. Používají se například při výrobě vína, piva nebo chleba. Kvasinky pro kávu a kakao mají ale větší biodiverzitu.[1] Využívá se jejich schopnosti kvašení. Jsou ale mezi nimi i původci nemocí, jako je např. Candida albicans.
Kvasnice sú zmesou stoviek bakteriálnych mikroorganizmov. Obsahujú jednobunkové mikroskopické huby (Saccharomyces cerevisia) a iné živé kultúry, ktoré majú značný vplyv hlavne na trávenie. Najúčinnejším droždím je obyčajné kockové alebo sušené. Menej účinné sú pivovarské kvasnice.
obsahujú vitamín B a D, železo, meď, minerálne soli, enzýmy, vlákninu a esenciálne kyseliny.
Hnojíš kvietky izbové či vonku na záhone ?
Kvasnice, resp. droždie, sú v skutočnosti akýmsi živým organizmom, alebo zmesou mikroskopických živých organizmov. Obsahujú živé zlisované kvasinky Saccharomyces-cerevisiae, ktoré patria medzi jednobunkové huby, viditeľné len pod mikroskopom. Ich názov je odvodený od slova cukor /saccharo/ a od slova huba /myces/.Rod cerevisiae znamená v latine pivné.Čerstvá kocka droždia a jeho sušená varianta sú rovnako „živé“. Mnohí si mýlia kvások s droždím,aký je rozdiel medzi nimi a presnú výrobu kvasníc nájdeš tu detoxikujem.sk/a/kvasok-vs-drozdie-48/...
Hmm, tak toto sú fakt cenné informácie. Ďakujem pekne za ten link. Zaujímavé veci sú tam. Takže tie kvasnice nie sú až taká dobrota ako sa všade o nich píše. Nieje asi nad dobrý ražný kvások našich starých materí. Už iba taký chlebík pečiem :) ĎAKUJEM ešte raz !!!