Ahojte, rada by som vedela, čo si myslíte a aké máte informácie o tom, ako sa vyrábajú kvasnice a čo to vlastne za potravinový produkt je, keď je všade tak ospevovaný. Ďakujem za každý názor .
@zareagujDiskusie
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 343 najnovší komentár dnes 13:52
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 343 najnovší komentár dnes 13:52
- Uhorka: Uvarené mrazené zemiakové halušky 9 najnovší komentár dnes 11:54
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 8 najnovší komentár 17. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 202 najnovší komentár dnes 13:52
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 2 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 2 najnovší komentár 11. januára 2025
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 1 najnovší komentár 17. januára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Zapečená prekladaná kyslá kapusta (moja koložvárska) +video
- Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom +video
- Linecké roládky +fotopostup
- Fašiangové šišky s pridaním sušeného mlieka +fotopostup
- Výborný cesnakový trhací chlebík +fotopostup
- Uhorková lahôdka
- Narodeninová nutelová torta
- Krehký jablčník bez vaľkania
- Zapečená prekladaná kyslá kapusta (moja koložvárska) +video
- Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom +video
- Reindling - korutánska plnená bábovka
- Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989 +video
- Linecké roládky +fotopostup
- Mujadara
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Rýchla cukrovinka na poslednú chvíľu? Skúste túto len z 3 surovín! VIDEO
- Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
- To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
- Salámový šalát na Silvestra VIDEO
- Čokoládové rožteky VIDEO
- Úžasný receptár: Jednoduché koláče na plech, nestarnúca klasika, rýchlovky aj sviatočné rezy. Toto sú najlepšie koláče roka 2024
- Zbierka receptov na jablkové zákusky: Upečte si aj sladkú bombu od Ďoďa z Pečie celé Slovensko
- Bohaté jedlo: Mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku a hustá omáčka k tomu, to je ragú. 11 receptov, ako si ho doma uvariť
- Vyberte si: 14 tipov, čo variť a piecť tento týždeň. Slané aj sladké recepty na pracovné dni aj víkend
- Fazuľová, šošovicová, zemiaková, ale aj kuracia: 10 receptov na polievky nakyslo, ktorých sa oplatí uvariť plný hrniec
- Najlepší je domáci: Z čerstvého či sušeného droždia, z kvásku aj bez kysnutia. 12 návodov, ako si upiecť vlastný chlieb
- Herečka Monika Hilmerová: U nás doma je takmer vždy navarené, v kuchyni sa striedame
Netvoří žádné pravé myceliální struktury, pouze pseudomycelium, které se podobá koloniím jednobuněčných organismů.
Kvasinky jsou hojně využívány v potravinářství a biotechnologiích. Používají se například při výrobě vína, piva nebo chleba. Kvasinky pro kávu a kakao mají ale větší biodiverzitu.[1] Využívá se jejich schopnosti kvašení. Jsou ale mezi nimi i původci nemocí, jako je např. Candida albicans.
Kvasnice sú zmesou stoviek bakteriálnych mikroorganizmov. Obsahujú jednobunkové mikroskopické huby (Saccharomyces cerevisia) a iné živé kultúry, ktoré majú značný vplyv hlavne na trávenie. Najúčinnejším droždím je obyčajné kockové alebo sušené. Menej účinné sú pivovarské kvasnice.
obsahujú vitamín B a D, železo, meď, minerálne soli, enzýmy, vlákninu a esenciálne kyseliny.
Hnojíš kvietky izbové či vonku na záhone ?
Kvasnice, resp. droždie, sú v skutočnosti akýmsi živým organizmom, alebo zmesou mikroskopických živých organizmov. Obsahujú živé zlisované kvasinky Saccharomyces-cerevisiae, ktoré patria medzi jednobunkové huby, viditeľné len pod mikroskopom. Ich názov je odvodený od slova cukor /saccharo/ a od slova huba /myces/.Rod cerevisiae znamená v latine pivné.Čerstvá kocka droždia a jeho sušená varianta sú rovnako „živé“. Mnohí si mýlia kvások s droždím,aký je rozdiel medzi nimi a presnú výrobu kvasníc nájdeš tu detoxikujem.sk/a/kvasok-vs-drozdie-48/...
Hmm, tak toto sú fakt cenné informácie. Ďakujem pekne za ten link. Zaujímavé veci sú tam. Takže tie kvasnice nie sú až taká dobrota ako sa všade o nich píše. Nieje asi nad dobrý ražný kvások našich starých materí. Už iba taký chlebík pečiem :) ĎAKUJEM ešte raz !!!